Uzaydan ziyaretçi gelirse umarım ilk geldikleri yer Türkiye olmaz

6 Mayıs 2024

Dünyanın diğer tüm ülkelerinde uzaydan bizden daha ileri medeniyetlerin gelip gelmeyeceği merak konusudur.

Bilim kurgu türünün bu ülkede neredeyse hiç olmamasını da açıklayabilecek bu ilgisizliğin birkaç nedeni olabilir:

***

1- bu ülkede var olan tüm sorunları bizzat çıkarmış olan bir insana yine de bu sorunları o sanki bunları ilk kez duyacakmış gibi anlatmak için onun yanına giden CHP lideri türünden absürt meselelerle kendimizi boşuna meşgul etme adetimiz yüzünden uzaydan gelebilecek yeni yaşam türleri gibi küçük meselelere vaktimiz olmuyor.

2- bizden çok farklı ve acayip yaşam türleri içimizde zaten çoktan var deyip bunları zaten her gün gördüğünü  düşünen nüfusun fazla olması ve onların da uzaydan gelebilecek yeni türleri bu yüzden hiç merak etmemeleri.

3- Türk insanının kendi dışındaki şeylere olan korkunç düzeydeki meraksızlığı ve egoizmi.

4- kaçak göçmen nüfusu ile yabancı ve tuhaf yaratık görme merakımı çoktan tatmin ettim diyenlerin çok olması.

***

Uzaydan gelebilecek yeni türleri merak etmiyor olmamızı bu dört neden de açıklayabilir, hangisinin ağırlıkta olduğu bilmiyorum. Ancak içe kapalılıkta Türk insanının Enver Hoca’dan beter durumda olduğunu söyleyebilirim (o adamın kim olduğunu bilmeyenler bir zahmet açıp Wikipedia’dan okusun, yazı yazıyorum diye herkese bizzat açıklayacak halde değilim herhalde).

***

uzaya karşı bu ilgisizliğin nedeni neyse ne, ama size yemin ediyorum şu anda Taksim meydanına bir uzay aracı inse ve içinden uzaylı yaratıklar çıkıp ıslak hamburger yemek için etrafa dağılsa bir Allahın kulu kafasını çevirip bakmaz bile. Başka ülkelerde olsa tüm toplum yaşamını çökertebilecek bu olay Türkiye’de ertesi gün üçüncü sayfada kısa haber özetlerinde bile yer alamaz. Bunlar olmayacağı gibi gelen uzaylı yaratıklarının kendilerini hiç merak etmeyen bazı gençler tarafından kızlara yan baktılar diye eşek sudan gelinceye kadar dövülüp geri yollanması da muhtemeldir.

***

işte ben bu yüzden inşallah dünyayı ziyarete gelen uzay aracı  ilk kez Türkiye’ye inmez diye düşünüyorum. Eğer bu olursa dünyada yıllardır bu ziyareti bekleyip buna hazırlanan çevrelerin büyük bir hayal kırıklığına uğrayacakları kesindir. 

***

Günlerdir Türkiye’nin hava sahasında ne olduğu belli olmayan bir cisim dolanıp duruyor. İnsanı andıran bu cisim Muş, Hatay, Elazığ ve Kocaeli’nde görüldükten İstanbul’da da görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerden sonra cismin ne olduğu tartışmaları başladı. Bazı kullanıcılar şarkıcı Yusuf Güney’in astral seyahat sözlerine esprili göndermede bile bulundu. Bunların sadece şaka yaptığı sanılmasın, aynı anda farklı yerlerde görülen dedeler dahil bu tür şeylere inanan oldukça fazla Türkiye’de. Hatta bu konuda  Tübitak’a sunulmuş ve bilimsel olarak kabul edilmiş ’Tillo evliyaları’ projesi bile var.

***

Gökyüzünde görülen bu insana benzeyen cismin astral seyahate çıkmış bir dede olması ihtimali herhalde yok. O zaman bunun aslında ne olduğunun biraz merak uyandırması gerekmiyor mu?

ama bu olmuyor, olamıyor. İnsanlar gökyüzündeki cismin ne olduğunu merak edeceklerine boş sandalyenin veya Özgür Özel’in ne olduğunu daha çok merak edebiliyor.

***

bu yüzden eğer ‘3 Cisim’ filminde anlatılan doğruysa ve eğer uzaylılar artık hızlı teknolojik ilerleme yapan ülkelerin gelişme hızından korkup dünyaya gelmekten vazgeçme aşamasındaysalar, ısrarlı biçimde bu hızlı ilerlemenin dışında duran Türkiye’ye geleceklerdir ne yazık ki. Böylece uzaylılar  Türkiye’deki ilgisizlikten dolayı dünyadan hızla geri döneceklerinden ve dünyayı bir tek Türkiye’den alacakları bilgiye dayanarak değerlendireceklerinden tövbe edip dünyaya bir daha katiyen gelmeyecekleri de kesindir.   

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.