Mehmet Cengiz ‘Koy’ denince işi gerçekten ciddiye alıyor

17 Mayıs 2024

Onu bir şekilde unutabilmek imkansız olduğu halde ben yine de sorayım Mehmet Cengiz’i hatırlıyorsunuz değil mi? Hani illegal telefon kayıtlarının sızdırıldığı bir dönem vardı ya, onun da bir arkadaşı ile yaptığı görüşme sızdırılmıştı. Mehmet bey o görüşmesinde kendi iş faaliyetleri hakkında ‘milletin …. koyduk’ demişti.

*** 

adamın gerçeği bu şekilde şeffaf biçimde dürüstçe ifade etmesi gerçekten de takdir edilecek bir şeydi ama muhalifler onun değerini anlamadı. Bir Türkiye gerçeğinin, klasiğinin  bu şekilde ortaya konmasına yeterince kıymet veremediler. aksine o aslında yapılanı açık ve dürüst bir şekilde söylediğinden neredeyse hedefe kondu.

***

Katiyen söylenmemesi gerekeni, insanın mutlaka içinde tutması gerekli olan sevimsiz lafları elinde olmadan yüksek sesle söyleyen Tourette sendromlu bir hasta gibi Mehmet Cengiz yönetimle işbirliği içinde çalışan bazı müteahhitlerin ne yapmakta olduğunu sadece üç kelimeyle anlatıvermişti.

***

Anladığım kadarıyla Mehmet bey sadece son derece şeffaf ve açık sözlü olmakla kalmıyor, ona ‘koy’ denince bunu lafta da bırakmıyor gerçekten, koy lafını oldukça ciddiye e alıyor.

***

buna bir insanın iç tutarlılığı, lafının arkasında durması da diyebiliriz Ertuğrul Özkök’ün sevebileceği türde iyimser bir yorum gerekiyorsa.

Gelen son haberlere göre Mehmet Cengiz’in koy denince işini ne kadar ciddiye almakta olduğunu hepimiz yeniden görmek imkanına kavuştuk.

***

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Bodrum Göl Mahallesi, Gökburun mevkii, 305 ada 1 parsel ile 306 ada 1 parselde yapılması planlanan “Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı” projesi için 13 Mayıs Pazartesi günü “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verilmiş.

Kapasite artışı projesi ile 306 ada 1 parselin bitişiğinde yer alan yine aynı yatırımcıya ait 305 ada 1 parsel içinde, parselin 77.391,84 m² bölümünde otel ile 151.923,06 m² bölümünde apart otel planlanıyormuş. 305 ada 1 parselde apart otel biriminde 264 kişinin konaklayabileceği 84 adet süit ve apart odası, otel biriminde ise 176 kişinin konaklayabileceği 44 adet süit odası olmak üzere 305 ada 1 parselin toplam kapasitesi 128 oda ile 440 kişi olacakmış.

***

net anlamanız için hemen tekrar edeyim, bütün bunlar sadece yarım saatliğine uğrasanız bir daha katiyen unutamayacağınız güzellikte olan Cennet Koyu’nda yapılıyor. Adına boşuna cennet dememişler, şimdi ise cehenneme dönüştürülecek, yani daha net bir lisanla koy’un da ….. konacak.

***

Ruh halim Ertuğrul Özkök’ünkü gibi olsaydı bu haberden bile içimi huzur ve umutla dolduracak bir yön çıkarabilirdim. Yani hiç değilse koyu sadece betonlaştırıyor, şükredelim, bunun yerine maden çıkarmaya girişip tabiata ve denize bolca siyanür döküyor olabilirdi, hiç olmazsa bu yapılmıyor der ve Mehmet Cengiz’e teşekkür bile edebilirdim. 

***

Bu arada aman unutulmasın Cumhurbaşkanı Erdoğan bu koydaki inşaat için ÇED raporu gerekli değil kararı veren liyakatlı bürokratlara bir devlet töreniyle ödül vermeyi umarım ihmal etmez. Onların bu görev bilinci ilerideki nesillere ders olarak verilmeli bence.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.