Yılmaz Özdil’in mücadelesi sadece onun mu?

28 Haziran 2024

Takip etmeyenler için yaşananı kısaca özetleyeyim. Gazetecilik yaşamının önemli bölümünü ‘var olmazsa Türkiye’nin de olamayacağına’ inandığı CHP’nin kurucusu Atatürk’ün vizyonuna ve ülke sevgisine daha uygun bir parti olabilmesi için mücadeleyle geçirmiş olan Yılmaz Özdil yine aynı tür bir mücadelenin içine girdi.

***

Kemal Kılıçdaroğlu döneminde CHP’nin CHP olmaktan çıkarılışına, Atatürkçü düşünceden uzaklaşmasına ve partinin sanki tek misyonu Erdoğan’ı iktidarda tutmak için mücadele etmekmiş gibi davranmasına karşı neredeyse tek başına mücadele etmişti Yılmaz Özdil.

benim bildiğim giriştiği hiçbir mücadelesinde kendisine gelebilecek zararları umursamayan cesur gazeteci o günlerde de Kılıçdaroğlu yönetiminin organize ettiği trol saldırılarına, partinin güdümünde olan kanallardaki gazeteci görünümündeki kişiler tarafından linç kampanyasına muhatap edildi ve sonunda üzerindeki baskıya dayanamayan gazetesinden ve kendisinin yeni kurmuş olduğu televizyondan atıldı ve işsiz kaldı.

***  

İşsiz olması mücadelesini durdurmadı tabii ki. bir süre sonra YouTube’da kanalını oluşturdu ve her gün binlerce insana yorumlarıyla sesleniyor. Bildiğim kadarıyla YouTube yorumu alanına nispeten yeni girmiş olmasına rağmen yayınları en hızlı yükseliş gösteren ve abone toplayan kanallar içinde.

***

Yılmaz, Özgür Özel’in başkan olmasından sonra Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi CHP olmaktan çıkarma süreci sona ermediği gibi bunun daha da hızlandığını düşünüyor. Ben de aynı fikirdeyim.

Özgür Özel’in sanki Erdoğan’a hayranmış gibi davranması ve onu sanki idolü yapmış gibi görünmesi, ziyaretlerinde gösterdiği hayranlık ifadeleri  ve bence en berbat olanı son seçim başarısından sonra bile CHP erken seçim istemiyor açıklaması, var olmadığı takdirde hayallerimizdeki Türkiye’nin de olamayacağını bildiğimiz CHP’yi sanki bir yok etme operasyonu varmış görüntüsü ortaya koyuyor.

***

Yılmaz Özdil aslında ülkesini seven, Atatürk ilkeleri ile yaşayan her insanın yapması gerekeni onlar için  yapıyor ve yayınlarında Özgür Özel’i hem eleştiriyor, hem de uyarıyor. Onun asıl uyarısı içten duygularla partisini seven CHP’lilere.

***

Şimdi gelelim işin bence en önemli boyutuna. Peki Özgür Özel ne yapıyor bu durumda?

Onun ne yapmakta olduğu aslında Yılmaz Özdil’in dikkatini çekmek istediği partinin yüz yüze bırakıldığı büyük tehdidinin en net göstergesini oluşturuyor.

Atatürk’ün kurduğu, İsmet İnönü, Bülent Ecevit gibi başkanları olmuş bir partinin başkanı olarak oturmakta olduğu koltuğun geçmişinden bile utanmayarak gazeteci hakkında yalanlar söylüyor Özgür Özel ve kurdurduğu, örgütlediği trol örgütünü gazetecinin üzerine saldırtıyor.

***

Yalanlarını burada tekrarlamayacağım. çünkü Yılmaz Özdil her zaman olduğu gibi çok hazırlanarak çıktığı yayınında bu yalanları tek tek cevapladı ve Özgür Özel’in yalan söylediğini belgeledi. neler konuşulduğunu öğrenmek isteyenler You Tube’dan yayını bulup izleyebilir, yeni her şey kayıtlı ve belgeli.

***

Şimdi ben Atatürkçü düşünceye inanan gerçek CHP’lilere bir soru sorayım: Arkadaşlarım, kardeşlerim siz gücünün en zirvede olduğu anda bile Atatürk’ün veya İsmet İnönü, Bülent Ecevit’in bir gazeteci hakkında yalanlar söyleyip trol ordusunu ona saldırtabileceğini hayal edebilir misimiz? CHP’de böyle bir şey  mümkün müydü?

şimdinin CHP’sinde bu maalesef mümkün oluyor, çünkü Yılmaz’ın da dediği gibi Cumhuriyet Halk Partisi’ni Cumhuriyet Ak Partisi’ne dönüştürme yolunda hızlı adım attırılıyor.

***

Yılmaz Özdil’in mücadelesi sadece ona ait değil ve olmamalıdır da. Laik, Atatürk ilkelerine bağlı modern gelecek isteyen her insan bu mücadelesinde Yılmaz’ın yanında durmalı. 

Peki bu mücadelede ben ne yapabilirim, siz ne yapabilirsiniz?

Benim etki çapım belli. kendimi çoktan gazeteci olarak tanımlamayı bıraktım, bir süredir  sadece dadacı araştırmacı mizahçıyım. ama bir kişi de olsalar gerek yazımla gerekse de yüz yüze ulaşabildiğim herkese Yılmaz’ın bu mücadelesini  anlatacağım ve ona destek isteyeceğim.

siz de öyle yapın, ayrıca benim gibi Özdil’in YouTube yayınlarına abone olursanız bence ona en büyük destek bu olur diye düşünüyorum.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.