Lanet gibi! Fenerbahçe’nin 3 Brezilyalısı da sakat

Fenerbahçe, bu sezon bonservis vererek transfer ettiği Luan Perez ve Joao Pedro'dan sonra Lincoln Henrique de sakatlandı.

Spor 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lincoln, orta saha olarak geldiği Fenerbahçe'de sol bekte görev yapıyordu.

Sezon başında teknik direktör Jorge Jesus’un isteğiyle Fenerbahçe, Brezilyalı Lincoln Henrique, Luan Perez ve yine Brezilya asıllı İtalyan Joao Pedro’yu transfer etti. Uzun süreli sakatlıklar geçiren Luan Perez ve Joao Pedro’ya Lincoln Henrique de katıldı. Sevilla maçında sakatlanarak oyundan çıkan oyuncunun yan bağlarına yırtılma meydana geldi. Ameliyat olacak futbolcu sezonu kapadı. Lincoln’ün tedavi sürecinin 6 ayı bulabileceği belirtiliyor. Orta saha oyuncusu Lincoln, Jesus tarafından defansın sol tarafında da birçok maçta görevlendirildi. Fenerbahçe formasıyla 35 maça çıkan oyuncu 2 gol attı, 8 asist yaptı.

Luan Peres: Marsilya’dan 5.23 milyon Euro’ya transfer edildi. Avrupa Ligi’nde Rennes maçında 15 Eylül 2022’de sakatlandı. O zamandan beri sadece 7 dakika forma giyebildi.

Joao Pedro: İtalya’nın Cagliari takımından 4.68 milyon Euro’ya transfer edildi. Dünya Kupası arasında oynanan 30 Kasım 2022’deki Rayo Vallecano maçında sakatlandı. O zamandan beri sadece geçen perşembe oynanan Sevilla maçında 8 dakika şans buldu.

Lincoln Henrique: Fenerbahçe’ye Portekiz’in Santa Clara takımından 3.5 milyon Euro bedelle transfer edildi. Avrupa Ligi’nde Sevilla maçında sakatlandı. Sahalardan 6 ay uzak kalması bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.