Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final’de ev sahibi Mersin

12-14 Nisan tarihlerinde oynanacak Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final organizasyonuna Mersin şehrinin ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Spor 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
EuroLeague'de ev sahibi Mersin oldu.

Kulüpler bazında Avrupa basketbolunun birinci turnuvası Kadınlar EuroLeague’de Dörtlü Final organizasyonuna ev sahipliği yapacak şehir açıklandı. Organizasyon Mersin’de düzenlenecek.

Çukurova Basketbol bu yıl ikinci kez üst üste Dörtlü Final yapmayı başarmıştı. Geçen sezon finalde Fenerbahçe’ye kaybeden Mersin ekibi bu sene de yarı finalde Fenerbahçe’yle eşleşmişti. Mersin geçen sezon da organizasyonu yapmaya talip olmuş ancak alamamış finaller Prag’da düzenlenmiş ve Fenerbahçe mutlu sona uzanmıştı.

Sporda Salı günü mesaisi: Novak Djokovic yenildi, Can Uzun transfer oluyorSporda Salı günü mesaisi: Novak Djokovic yenildi, Can Uzun transfer oluyor

Dörtlü Final’de tarihinde ilk kez bu aşamaya gelmeyi başaran Fransız ekibi Villeneuve d’Ascq LM, buraların tecrübeli ekibi USSK Prag’la yarı finalde karşılaşacak. İki Türk ekibinin karşı karşıya geleceği maçta Fenerbahçe ve ev sahibi Çukurova Basketbol oynayacak. Bu iki maçın kazananları 14 Nisan Pazar günü oynanacak finalde Servet Tazegül Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecekler.

Servet Tazegül Spor Salonu, 2013 Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapan Mersin’in sembol tesislerinden biri olmuştu. Bu tesis söz konusu etkinlik dışında birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Çukurova Basketbol takımı da maçlarını sezon boyu söz konusu salonda oynadı. 7.500 kapasiteli salonun tamamıyla dolu olduğu karşılaşmalar güzel bir atmosferi ortaya çıkardı. Benzer bir atmosferin nisan ayı ortasında da çıkması bekleniyor.

Onuralp Bitim coştu: Alperen sakatlığı hakkında konuştuOnuralp Bitim coştu: Alperen sakatlığı hakkında konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.