İtalyan işi! Bologna, Efes’ten Baskonia biletini çaldı

EuroLeague play-in'inde Virtus Bologna'ya karşı tamam ya da devam maçına çıkan Anadolu Efes, evinde ağırladığı İtalyan temsilcisine 67-64'lük skorla mağlup olarak bu sezonki Avrupa defterini kapattı.

Spor 16 Nisan 2024
Anadolu Efes, EuroLeague'de sezonu 10'uncu tamamlayarak elendi.

EuroLeague’de play-in heyecanı başladı. Son sekiz takım arasına girecek kalan iki temsilciyi belirlemek için oynanan mini turnuvanın ‘kazan ya da eve dön’ maçında Anadolu Efes, Virtus Bologna’yla karşılaştı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda kapalı gişe oynanan maça Will Clyburn önderliğinde muhteşem başlayan Efes, ilk 17 sayısının tamamını ABD’li yıldızından buldu. Clyburn’e Ercan Osmani’nin de katılmasıyla farkı açan lacivert-beyazlılar ilk çeyreğin orta bölümünde rakibinin 11 sayı önüne geçti. Devamında savunmada toplar kazanıp hızlı hücumlar üretmeye başlayan Bologna 9-0 seri yakaladı. Karşılaşmada ilk periyot ev sahibi ekibin 23-21’lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyreğin başında Awudu Abass’ın etkili hücum performansıyla ritim yakalayan İtalyan temsilcisi maçta ilk kez öne geçti. İlk çeyreği 17 sayıda kapatan Will Clyburn, suskun geçirdiği ikinci periyodun son anlarında maçtaki altıncı üçlüğünü bularak hem kendi kariyer rekorunu kırdı, hem de Efes’i soyunma odasına 36-35 önde götürmeyi başardı.

İkinci yarıda sazı ele alan Shane Larkin üst üste dokuz sayı üreterek kritik maçta kendisini ilk kez hissettirdi. Sert savunmaların ve bol bol fiziksel mücadelenin olduğu çeyrekte iki takım da düşük skor üretirken karşılaşmanın son 10 dakikasına yine Anadolu Efes’in 50-48’lik üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyrekte açılışı Tornike Shengelia yaptı ve skoru eşitledi. Bu bölümde maçtaki ilk sayılarını üreten Rodrigue Beaubois’yla lacivert-beyazlılar biraz nefes alsa da Larkin ve Clyburn’ün kenarda olduğu bölümde ritim yakalayan Bologna önce öne geçti, ardından da skoru 64-57’ye getirerek kendi lehlerine maçtaki en büyük farkı yakaladı. Kalan bölümde Shane Larkin’in topu rakip yarı sahaya geçirmeye çalışan Daniel Hackett’ı top kaybına zorladığı sekansta umut ışıkları yansa da hücumda boş isabetlerden yararlanamayan Efes’i Iffe Lundberg yıktı. Bitime 11 saniye kala Lundberg’in üçlüğüyle öne geçen Bologna, kalan sürede Elijah Bryant’ta bir üç sayılık isabet yese de üstünlüğünü korumayı başardı ve maçtan 67-64’lük skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla Virtus Bologna’nın EuroLeague serüveni sürerken, Anadolu Efes için Avrupa defteri kapandı. Tomislav Mijatovic yönetiminde çıktığı maçlarda ilk kez Sinan Erdem’de yenilgi yüzü gören Efes’te Clyburn 22, Larkin ise 16 sayı üretti. Kazanan taraf Bologna’da ise skor her isme dağıldı. Shengelia 13, Lundberg ve Abass ise 12 sayı buldu.

Maccabi, Baskonia’yı farklı geçti

Play-in’in diğer maçında Maccabi Tel Aviv, Baskonia’yı 103-85 mağlup edip yedinci sıradan play-off’a kalarak Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’a rakip oldu. Sekizinci ve son sıra için ise Baskonia ve Bologna karşılaşacak. İspanya’da oynanacak karşılaşmayı kazanan taraf Real Madrid’in rakibi olacak.

WNBA'de sürpriz yok, Caitlin Clark bir numara!WNBA’de sürpriz yok, Caitlin Clark bir numara!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.