Dusan Alimpijevic’in hayali EuroLeague

Beşiktaş'ın Sırp koçu Dusan Alimpijevic EuroLeague'de yeniden koçluk yapmak istediğini açıkladı.

Spor 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alimpijevic'in hedefi Avrupa'nın tepesi.

Beşiktaş Basketbol Takımı bu sezon Nedim Yücel’in menajerliğinde ve Dusan Alimpijevic’in koçluğunda iddialı bir kadro kurdu. Takım hem EuroCup’ta final hedefliyor, hem de Süper Lig’de iddialı bir görüntü çiziyor. Bu görüntü Hasan Arat’ın başkanlığa gelmesiyle EuroLeague’in telaffuz ediliyor olması. Bahçeşehir Üniversitesi ile birleşmenin Beşiktaş’ta yatırımı artırması ve EuroLeague hayalinin kısa zaman içinde gerçekleşmesi gündemde. Bunun için ya EuroCup şampiyonu olmak ya da wildcard kazanmak için proje konusunda EuroLeague yönetimini ikna etmek gerek. Başkan bu konuda görüşme yapılacağını da açıklamıştı.

Beşiktaş’ta koç Alimpijevic de EuroLeague seviyesine dönmek istiyor. Bu konuda konuşan Dusan “EuroLeague’e geri dönmek gibi bir hedefim olmadığını söylersem yalan söylemiş olurum. Daha önce henüz sadece 32 yaşındayken Kızılyıldız’ı çalıştırdım, yeniden EuroLeague’e dönüp geçmişe göre daha güzel işler yapmak isterim. Yine de şu an Beşiktaş’taki gidişattan son derece memnunum. Bunu sadece sonuçlara bakarak söylemiyorum, organizasyon açısından da söylüyorum. Beşiktaş’ta zaman geçtikçe hedeflerin büyümesini istiyorum, bunu yapacak potansiyelimiz, enerjimiz ve hırsımız var” dedi.

Kara Kartal an itibariyle Süper Lig’de 14 maçta aldığı 10 galibiyetle dördüncü sırada. EuroCup’ta ise 13 hafta sonunda sekiz galibiyet beş mağlubiyet alındı ve A Grubu’nda bu süreç beşinci sırada geçildi.

Anadolu Efes İspanya'da da kayıpAnadolu Efes İspanya’da da kayıp

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.