Beşiktaş stadına sponsor arıyor! Gazprom iddiası

Beşiktaş'ın Vodafone ile stat sponsorluğu anlaşması bu sezon sonunda bitiyor. Stata isim sponsoru arayan Beşiktaş'te başkan Ahmet Nur Çebi, yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş, söylentiye göre Rus deviyle masada

Beşiktaş’ın stadının ismi yıllardır Vodafone Park’tı. Ancak bu sezon sonunda Vodafone siyah beyazlıların sponsorluğundan çekildiğini açıkladı. Beşiktaş yönetimi de stat isim sponsoru bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi  dün akşam gazetecilere verdiği iftarda konuyla ilgili açıklamalar yaptı  katıldığı bir programda iddiaları doğrular nitelikte açıklamalar yaptı. Çebi  “Rus şirketi Gazprom dışında Güney Kore, Kazakistan ve İngiltere’den 3 farklı şirket ile stat isim sponsorluğu için görüşme halindeyiz” dedi.

Gazprom iddiası

Sözcü’nün haberine göre Beşiktaş Başkanı Çebi’nin söylediği Gazprom anlaşması için Kulübü Asbaşkanı Serhan Çetinsaya, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller’in davet üzerine önümüzdeki hafta Rusya’ya gidecek. İddiaya göre taraflar 5 yıllık anlaşma üzerinde konuşuyor. Beşiktaş ilk 3 sene için 60 milyon Euro’yu kasasına koyacak ve kalan iki yıl için tekrar görüşme gerçekleştirilecek. Öte yandan yine habere göre Zenit’in sponsoru ve aynı zamanda kulübün sahibi olan Gazprom, Lokomotiv Kuban’da oynayan bir yıldız oyuncunun transferi için Beşiktaş’a yardımcı olacak.

Yunan futbolunda büyük skandal… Sarhoş geldiler!Yunan futbolunda büyük skandal… Sarhoş geldiler!

 

Beşiktaş’ın sponsor taktiği mi?

Beşiktaş Kulübü, Vodafone’la olan 10 senelik anlaşmasının bu sezon itibarıyla sonuna geliyor. Kulüp, en büyük gelir kapılarından biri olan stat isim anlaşmasında şartları zorlamak ve en karlı anlaşmayı yapmak için çalışıyor. Bu ekonomik açıdan anlaşılabilir durum nedeniyle basında bu tarz iddiaların çıkması normal. Beşiktaş’ın stadyum isminin ne olacağı önümüzdeki haftalarda belli olacak. Başkan Çebi’nin açıklamasına göre sadece Gazporm değil birçok şirketle görüşmeler sürüyor. Bu süreçte alınan tekliflerin yükseltilmesi için basına haber sızdırılması bilinen bir taktik. Çıkan haberin gerçeklik payının bulunup bulunmadığı önümüzdeki günlerde belli olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.