Pazartesi gündemi: Namağlup ikinci, Beşiktaş ayrılıkları açıkladı

Sporda pazartesi gündemi yoğun. Gerek Türkiye'den gerekse dünyadan futbol, basketbol ve diğer branşlarda yaşanan gelişmeler...

Spor 15 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sporda yaşanan gelişmeler...

Sporun her dalında pazartesi günü hareketli. Türkiye’nin tek namağlup takımı şampiyon olma fırsatını kaçırdı. Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı’nda ayrılıklar açıklandı. Disk atmada 38 yıllık dünya rekoru kırıldı. Bilerek serbest atışları kaçıran Sırp pivot Boban Marjanovic Los Angeles Clippers taraftarlarının ücretsiz tavuk yemesine vesile oldu. Futbol, basketbol ve diğer spor branşlarında günün gelişmeleri….

Başkentte Telekom’dan Fenerbahçe’ye acı tarife

Türk Telekom, Fenerbahçe’yi 95-91 mağlup etti.

Basketbol Süper Ligi’nde 27’nci hafta sona erdi. Haftanın kapanışı Ankara’da oynanan Türk Telekom-Fenerbahçe maçıyla yapıldı. Dengeli geçen ilk çeyrek 20-20’lik eşitlikle sona erdi.

İkinci periyotta da yakın mücadele sürdü. İki takımın da birbirini takibi bırakmadığı çeyrek sonucu soyunma odasına 44-42’lik Telekom üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya ev sahibi ekip etkili başladı. Farkı açan Telekom, sarı-lacivertliler karşısında son çeyreğe 70-61’lik üstünlükle girdi. Son 10 dakikada da baskın oyununu sürdüren başkent temsilcisi karşılaşmadan 95-91’lik üstünlükle ayrılmayı başardı.

Bu galibiyetle Türk Telekom’un play-off umutları son haftaya taşındı. Fenerbahçe ise 26’ncı maçında beşinci yenilgisini alarak liderliği Anadolu Efes’e bıraktı. Kazanan tarafta Tyrone Wallace 22 sayı, 3 ribaunt ve 6 asistle etkili oldu. Fenerbahçe’nin milli yıldızı Tarık Biberovic’in 23 sayı, 4 ribaunt, 4 asistlik oyunu yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Potada oynanan günün diğer lig maçında Aliağa, Darüşşafaka deplasmanında 83-72 galip geldi.

Adana ve Bodrum berabere kaldı, küme düşme hattı karıştı

Adanaspor ve Bodrum FK 1-1 berabere kaldı.

1. Lig’de 30’uncu hafta oynanan iki maçla kapandı. Kümede kalma savaşı veren Adanaspor’la play-off’ta yer kapmaya çalışan Bodrum FK arasında oynanan maç büyük heyecana sahne oldu.

18’inci dakikada deplasman temsilcisi ilk tehlikeyi yarattı. Cenk’in pasıyla ceza sahası sol içi çaprazında topla buluşan Brazao şutunda top yan ağlarda kaldı. Dakikalar 26’yı gösterirken Adanaspor’un yaptığı ortada elle oynama itirazları yaşandı. VAR’dan gelen uyarıyla görüntülü izlemeye giden hakem Yasin Kol inceleme sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Junior Fernandes topu filelere gönderince Adanaspor evinde 1-0 öne geçti. Karşılaşmada soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci yarıda karşılaşmanın temposu oldukça düştü. 70’te Dabo’nun pasıyla Harun gol pozisyonuna girdi. Harun’un şutu üstten auta çıkınca Adanaspor farkı ikiye çıkarma şansını kaçırdı. Karşılaşmanın son anlarına ev sahibinin üstünlüğüyle girildi. 86’ncı dakikada gelişen Bodrum FK atağında Gökdeniz sıfıra inerek içeri çevirdi. Boş durumda topu kontrol eden Ege’nin şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve maça eşitlik geldi. Gol sonrası yedek kulübeleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kalan kısa sürede başka gol olmayınca iki takım da birer puanı paylaştı.

Böylelikle Adanaspor, kümede kalma yolunda çekiştiği Tuzlaspor’un Göztepe’den puan çıkardığı haftada kendisi de bir puan kazanarak lige tutundu. Bodrum FK ise puanını 49’a yükseltip haftayı altıncı sırada kapattı.

Ligde aynı gün oynanan Erzurumspor-Sakaryaspor maçından da 1-1’lik sonuç alındı.

Cole Palmer’dan ‘dört dörtlük’ performans: Chelsea 6, Everton 0

Premier Lig’de 33’üncü haftanın kapanışı Chelsea ve Everton’ı karşı karşıya getirdi. Stanford Bridge’de oynanan maça fırtına gibi başlayan ev sahibi, 13’üncü dakikada Palmer’ın sol ayak içiyle yaptığı plase vuruşuyla eşitliği bozarak 1-0 öne geçti. İlk golün üç dakika sonrası kale ağzından net bir fırsattan yararlanamayan Palmer, kaçan pozisyonun iki dakika sonrasında takipçiliğini konuşturarak bir kez daha fileleri sarstı ve az önce kaçırdığı pozisyonun günahını çıkardı. Karşılaşmada yarım saatlik dilim geride kalmak üzereyken genç İngiliz bir kez daha sahneye çıktı. Everton kalecisi Pickford’un oyun kurma çabası esnasında araya giren Palmer sağ ayağıyla çektiği şutta fileleri bularak 29 dakikalık dilimde hattrickini tamamladı. Maçta ilk yarının son anları oynanırken Jackson’la bir kez daha gol bulan Chelsea soyunma odasına 4-0’la gitti.

İkinci yarının başlangıç diliminde skorun da etkisiyle iki takımın da tempoyu düşürdüğü gözlemlendi. Mücadelede bir saatlik dilim geride kalırken ise maça yeniden hareket geldi. Günün flaş ismi Palmer ceza sahasına girip üç rakibinin arasında yerde kaldığı pozisyonda takımına penaltı kazandırdı. Chelsea’de kazanılan vuruşu kimin kullanacağı adına futbolcular arasında sert bir tartışma yaşandı. Nihayetinde vuruş için topun başına geçen genç oyuncu Palmer oldu. Palmer penaltı noktasından da hata yapmayarak kendisinin dördüncü, takımının beşinci  golünü kaydetti. Maçın son düdüğüne çok kısa bir süre kala Pickford’tan seken topu tamamlayan Chelsea’nin 20 yaşındaki genç oyuncusu Alfie Gilchrist skoru belirledi. Londra’nın mavileri, Liverpool’un mavilerini 6-0’la mağlup etti.

Bu sonuçla puanını 47’ye yükselten Chelsea iki maç eksiğiyle haftayı dokuzuncu sırada kapattı. Everton ise 27 puanla 16’ncı sırada kaldı.

Namağlup ikinci Aliağaspor

TFF 3. Lig 1. Grup’ta sezon başından bu yana hedeflediği şampiyonluğu bitime iki hafta kala Kepezspor’a kaptıran Aliağa Futbol profesyonel liglerin namağlup tek takımı olmasına rağmen son iki haftada aldığı iki beraberlikle havlu attı. Evinde Ayvalıkgücü Belediyespor’la 0-0 berabere kaldıktan sonra deplasmanda Gümüşhane Sportif’le 1-1’lik skorla yenişemeyen İzmir temsilcisi zirvenin dört puan gerisine düştü. Bu haftayı bay geçecek Aliağa ekibinin şampiyonluk şansı kalmadı. Sarı-siyahlılar evinde çıkacağı son maçında Kırıkkalegücü karşısında hangi skoru alırsa alsın normal sezonu ikinci sırada bitirecek. Grup içi Play-Off maçlarında direkt final oynama hakkı kazanan Aliağa ekibi çift maç eleme usulüne göre yapılacak bu eşleşmeyi geçmesi halinde 2. Grup’tan gelecek bir takımla tarafsız sahada 2. Lig’e yükselme mücadelesi verecek. Aliağa Futbol bu sezon çıktığı 27 maçta 18 galibiyet, dokuz beraberlik aldı.

Serdar Topraktepe Beşiktaş antrenmanında

Serdar Topraktepe’nin ikinci dönemi resmen başladı.

Süper Lig’in 33. haftasında Ankaragücü’nü konuk edecek Beşiktaş, maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından yaptığı antrenmanla başladı. Fernando Santos’un görevine son verilmesinden sonra teknik sorumlu Serdar Topraktepe ilk antrenmanına çıktı. Isınma koşuları ve 5’e 2 çalışmasıyla başlayan antrenman, dar alanda oynanan taktiksel çift kale maçla sona erdi. Asbaşkan Mete Vardar, futbol şube sorumlusu ve futbolu temsilen basın sözcüsü Feyyaz Uçar, kamu ile ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Burak Aslan ile futbol takımları genel koordinatörü Samet Aybaba da antrenmanı takip etti.

Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na aday oldu

Ali Koç yönetiminde bir dönem genel sekreterlik görevinde de bulunmuştu.

Fenerbahçe, Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı 27 Nisan Cumartesi günü yapılacak. Ali Koç yönetiminde bir dönem genel sekreterlik görevinde de bulunan, Başkan Koç’un yönetim kurulu listesinde yer alan Sevil Zeynep Becan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu. Becan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: “Kulübümüzün 27 Nisan 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Seçimli Yüksek Divan Kurulu toplantısında, Fenerbahçe’mizin en yüksek kurulu olan, Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına adayım. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu, 5 bini aşan üye sayısı ile büyük Fenerbahçe camiasının geniş ve akil topluluğudur. 3 yılda bir seçilen Yüksek Divan Kurulu Başkanı ve 4 üyesi, bu akil topluluğun Başkanlık Divanını oluşturmaktadır. Başkan, sizlerin iradesi ile 3 yıllığına seçilen deneyimli, Fenerbahçe’mizin değerlerini özümsemiş, birlik ve beraberlik ruhunu geleceğe taşıyacak niteliklere sahip ve yönetim tecrübesi olan bir YDK üyesi olmalıdır. 25 senelik kongre üyeliği sonrası Yüksek Divan Kurulu üyesi olmaya hak kazanmış olan her Fenerbahçelinin beklentilerine cevap verecek bir YDK oluşumuna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ve bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kuruluna yapıcı destek verecek, önerileri ile gündemdeki konulara değinebilecek, üyelerimizin etkin olabileceği toplantı ve organizasyonların yapılmasını çok önemsiyorum. Dünyanın En Büyük Spor Kulübü olan Fenerbahçe’mizin değerli kurumsal yapısı içinde olan tüm paydaşlarımızla, Mesleki dayanışma gruplarının, uzman üyelerin konu bazında bilgi paylaşım toplantılarının, üyelerimizin aktif katılımlarının sağlanacağı ortamların hep birlikte oluşturulabileceğini düşünüyorum. Tüm bunların tüzüğümüzün sınırları çerçevesinde başkanlık divanının oluşturacağı komisyonlar yapılanması ile mümkün olacağını biliyorum. Çünkü inanıyorum ki Yüksek Divan Kurulu Üyelerinin sağlayacağı katkılar sonucu Fenerbahçe’miz daha yüksek seviyelere ve saygınlığa ulaşacaktır. Aday profilimdeki Fenerbahçe’miz ile ilgili olarak; Fenerbahçe için 2010-13 yılları arasında futbol altyapıda Altyapı Sporcularına Yönelik Kişisel Gelişim Odaklı Takip ve Destek Sistemi projesini yönettim. 2018-2021 döneminin ilk yarısında Genel Sekreterlik, ikinci yarısında ise üye ilişkileri, dernekler birimi, kürek şubesi ve müze-tarih kurulu yönetimini üstlendim. Üye ilişkileri birimi genel sekreterlik görevim sırasında kurulmuştur. Bugün geldiği noktada üyelerimiz ile kulüp yönetimi arasında önemli bir köprü görevini oluşturan bu birimin YDK içinde de yapılabileceğini düşünüyorum. Adayım çünkü; Fenerbahçe’mizin geleceğine umutla bakabilmek için tarihimizi, Fenerbahçelilik değerlerimizi, kamplaşma ve karşıtlıklara son vererek birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak sürdürülebilir başarılara imza atmamız gerektiğine inanıyorum. Konusunda deneyimli Fenerbahçe için hizmet etmiş ekip arkadaşlarımla birlikte Başkanlık görevine talibim. Tüm camiamızdan ricam, bugüne kadar olduğu gibi sabır ve anlayışla Fenerbahçe’mize yakışır bir olgunluk içerisinde bu seçim sürecine katılmaları, oylarını kullanmaları ve Yüksek Divan Kurulu Başkanlık adaylığıma destek vermeleridir. Karar değerli Yüksek Divan Kurulu Üyelerinindir.”
Daha önce Şekip Mosturoğlu da Divan Kurulu Başkanlığı için aday olduğunu açıklamıştı.

Bilerek serbest atışı kaçırdı, bütün salon bedava tavuk kazandı

NBA’de bu sezon play-off ve play-in’e katılmayı başaramayan milli basketbolcumuz Alperen Şengün’ün takımı Houston Rockets play-off’u garantileyen Los Angeles Clippers’a konuk oldu. Crypto.com Arena’da oynanan normal sezonun son karşılaşmasında iki takım da yedek ağırlık kadrolarıyla mücadele ederken Rockets deplasmanda rakibini 116 -105 mağlup etmeyi başardı. Teksas ekibinde 12 dakika süre aldığı maçta 13 sayı, sekiz ribaunt ve bir asistlik performans sergileyen 35 yaşındaki 2.24 boyundaki Sırp pivot Boban Marjanovic ilginç bir olaya imza attı. Oynadığı tüm takım takımlarda kendi taraftarının yanı sıra rakip takım taraftarıyla da iyi ilişkiler kurmasıyla tanınan Marjanovic, Clippers mücadelesinde maçın bitime 4.44 iki serbest atış kullanma hakkı kazandı. Sırp basketbolcu ilk serbest atışı kaçırdıktan sonra ikinci serbest atışı da bilerek kaçırdı. Kariyeri boyunca yüzde 76,4 isabet oranıyla serbest atış kullanan Boban Marjanovic’in Clippers karşısında kullandığı ikinci serbest atışı bilerek kaçırmasının nedeni Los Angeles ekibinin taraftarları için başlattığı uygulama. Bu uygulamaya göre Los Angeles Clippers rakip takım oyuncularının kullandığı iki serbest atışta da isabet bulamaması halinde tüm salona takımın sponsoru tavuk firması tarafından ücretsiz ürün ikramı yapılıyor. Boban Marjanovic de ikinci serbest atışı bilerek kaçırarak Clippers taraftarlarının ücretsiz tavuk ikramı kazanmasını sağladı.

Beşiktaş kadın basketbolda dört oyuncuyla yolları ayırdı

Jovana Nogic Rusya ekibi Ekaterinburg ile anlaştı.

EuroCup şampiyonluğunu finalde kaçıran Beşiktaş Basketbol’da İcra Kurulu Başkanı Özkan Arseven Jovana Nogic ile Li Yueru’nun siyah-beyazlı ekipten ayrılma kararı aldığını bildirdi. Kulüp internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre Arseven, Nogic’in Rusya ekibi Ekaterinburg ile anlaştığını, Li’nin ise ülkesi Çin’de oynama kararı aldığını belirtti. Bu iki oyuncunun yanı sıra Kristina Topuzovic ve Tijana Krivacevic ile de yollarını ayırdıklarını aktaran Beşiktaş yöneticisi şunları söyledi: “Ayrılan sporcuların yerini daha güçlü bir kadro yapısıyla dolduracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı önümüzdeki sezon ligde ve Avrupa’da kupa hedefinin olduğu bilinciyle çalışmalara hemen başlıyoruz. Tüm sporculara emekleri için teşekkür ediyorum.”

Galatasaray’ın eski koçu CSKA Moskova’nın başında

Andreas Pistolis, sekiz yl yardımcı koçluk yaptığı CSKA Moskova’ya başantrenör olarak geri döndü.

Rusya’nın CSKA Moskova Basketbol Takımı’nda başantrenörlüğe eski Galatasaray koçu Yunan Andreas Pistolis getirildi. Kulüpten yapılan açıklamada, Emil Rajkovic’ten boşalan başantrenörlük görevi için 45 yaşındaki Pistolis ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığı duyuruldu. Daha önce CSKA Moskova’da sekiz yıl yardımcı antrenörlük yapan Pistolis, 2022’de imza attığı Galatasaray’da yaklaşık bir sene görev alarak ilk başantrenörlük deneyimini yaşadı. Rusya kulüplerinin EuroLeague’e alınmamasından ötürü yoluna sadece VTB Ligi’nde devam eden CSKA Moskova, normal sezonu 3. sırada tamamladı ve play-off ilk turunda Enisey ile eşleşti.

Mykolas Alekna 38 yıllık rekoru kırdı

Avrupa şampiyonu Litvanyalı atlet Mykolas Alekna erkekler disk atmada dünya rekoru kırdı. ABD’nin Oklahoma eyaletindeki Ramona kasabasında düzenlenen müsabakada 74,35 metrelik atış yapan Alekna erkekler disk atmada Alman Jürgen Schult’a ait (74,08 metre) yaklaşık 38 yıllık dünya rekorunu ele geçirdi. Bu arada Alekna ailesi erkekler disk atmada tarihin en iyi üç atışından ikisini elinde bulunduruyor. Dünya rekorunun yeni sahibi Mykolas Alekna bu derecesiyle babası Virgilijus Alekna’nın 2000 yılında ulaştığı 73,88 metreyi de geride bırakmış oldu.

Galatasaray’da yeni sezonun kombine yenileme fiyat listesi açıklandı

Galatasaray’da kombine yenileme süreci başladı.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren Galatasaray, mevcut sezondaki kombine sahipleri için gelecek sezon adına yenileme dönemini açtı. 12 bin TL’den başlayıp 90 bin TL’ye kadar yükselen yıllık fiyatlar sarı-kırmızılı taraftarlara duyuruldu. 17 ila 30 Nisan arasını kapsayacak yenileme sürecinde sarı-kırmızı renklere gönül veren taraftarlar şu fiyatlardan mevcut biletlerini yenileyebilecekler:

Stadyum planı ve fiyat listesi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.