Kılıçdaroğlu KKTC’ye gitti: Hayatımızın en zor günlerinden biri

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Adıyaman'daki İsias Otel'de ölenlerin yakınlarıyla görüşmek üzere KKTC'ye gitti. Kılıçdaroğlu, “Hayatımızın en zor günlerinden biri” mesajını paylaştı.

Siyaset 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sonrasında Adıyaman İsias Hotel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı oyuncularının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, KKTC’deki ziyaretleri öncesinde sosyal medyada “Yavru vatanımızın evlatları, Adıyaman İsias Hotel’de cinayete kurban gittiler. Ailelerle görüşmek üzere, Selvi Hanım ile az önce KKTC’ye geldik. Yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacak. Selvi Hanım ve benim için, hayatımızın en zor günlerinden biri bugün olacak” mesajını yayınladı.

Kılıçdaroğlu’nun KKTC ziyaretine; Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Gülizar Biçer Karaca ve Gökçe Gökçen ile Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu; Yeniçeri, Tülek, Nurluöz, Sabancı, Kalaycı, Karasel ve Aktuğralı ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilde yıkıma neden oldu. Adıyaman’daki Grand Isias Hotel, aralarında eğitimcilerin, rehberlerin, velilerin ve yaşları 9 ile 15 arasında değişen çocukların da bulunduğu 35’i Kuzey Kıbrıslı toplam 60 yurttaşa mezar oldu. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, Isias Otel’den alınan numuneleri inceledi ve ön inceleme raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, beton kalitesinin düşük olduğu, “dere çakılı” ve “dere kumu” kullanıldığı tespit edildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.