Hilal Kaplan CHP’li Yurter Özcan’a tazminat ödeyecek

CHP’nin Amerika temsilcisi Yurter Özcan, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’a açtığı 'iftira' davasını kazandı.

Gündem 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, CHP’nin Amerika temsilcisi Yurter Özcan’a ‘Türken Foundation’ açıklaması nedeniyle “FETÖ” ve “PKK” göndermesinde bulunmuştu.

CHP’li Yurter Özcan, Hilal Kaplan’ın açıklamalarını mahkemeye taşıdı.

Hilal Kaplan 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Dava sonucu sosyal medyadan paylaşan Yurter Özcan “Türken Foundation ile ilgili ortaya çıkardığım belgeleri eleştiren Hilal Kaplan, ABD’deki Türkiye karşıtı lobiler (FETO/PKK) ile görüştüğüm iftirasını atmıştı. Açtığım dava lehime sonuçlandı. Kazandığım 10,000 TL tazminatı Sivas – Gemerek Yurter Özcan ortaokuluna bağışlayacağım” dedi.

CHP ABD Temsilciliği, Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in ABD’de kurduğu Turken Foundation’ın vergi beyannamesini paylaşarak, “ABD’li resmi makamlardan ulaştığımız, ABD Gelir Dairesi (IRS)’den aldığımız bu resmi beyanname 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arası tarihleri kapsıyor. Sadece o sene Türken Foundation’a 9,3 milyon dolar bağış gelmiş” açıklamasını yapmıştı.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ABD Adalet Bakanlığı verilerine göre ABD’deki TURKEN Foundation’ın ENSAR ve TÜRGEV vakıfları adına sadece 2022 senesinin ikinci yarısında ABD’de yaklaşık 270 milyon TL harcama yaptığını açıklamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.