Şirketi “Paraları çekin” dedi, patronun 50 milyon doları SVB’de battı

PayPal’ın kurucularından Peter Thiel batmayacağını düşündüğü için varlığının bir kısmını SVB’de tuttuğunu söyledi

Ekonomi 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Sahibi olduğu girişim sermayesi şirketi Founders Fund’ın şirketlere paralarını çekmelerini tavsiye ederek Silicon Valley Bank’ın (SVB) batışında önemli rolü olduğu iddia edilen milyarder Peter Thiel, bankada 50 milyon dolarının battığını söyledi. Financial Times’a konuşan Thiel bankanın batmayacağına inandığı için varlığının bir kısmını SVB’de tuttuğunu söyledi.
Financial Times’ın haberine göre PayPal’ın kurucularından ve Facebook’un ilk yatırımcılarından Thiel’in bu girişimlerinin ardından kurduğu Founders Fund, şirketleri SVB’nin riskleri konusunda ilk uyaranlardan biri. Silikon Vadisi’nin önemli oyuncularından biri olarak Founders Fund’ın bankayla ilgili görüşleri kısa sürede yayılmış, tweetler ve WhatsApp gruplarındaki mesajlaşmalarda paniğin artmasına neden olmuştu.
Kaliforniya Demokrat Parti Senatörü Mark Warner ABC’nin New On Sunday programında “Bankadan bir günde 42 milyar dolar çekildi. Açıkçası bazı aktörlerin de para çekilişini hızlandırdığını düşünüyorum. Her şey çok hızlı olup bitti” dedi.
Haber sitesi Axios da Thiel’in bankanın batışındaki rolünün araştırıldığını belirtmekle birlikte fonun parasını SVB’den çekmeye ilişkin konuşmalarda yer almadığını vurguladı. Thiel, ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk başkanlık kampanyasının en önemli mali destekçilerindendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.