Demirtaş herkesin konuştuğu soruyu yanıtladı: HDP Kılıçdaroğlu’ndan ne isteyecek?

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP, Kılıçdaroğlu'ndan ne isteyecek?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Demirtaş, “HDP'nin bakanlık talebi” olduğu iddiasına yanıt verdi.

Siyaset 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın T24 haber sitesinde konuk yazar olarak “HDP, Kılıçdaroğlu’ndan ne isteyecek?” başlıklı bir yazısı yayınlandı.

HDP’nin Millet İttifakı’na katılmak veya onların milletvekili listelerine girmek gibi bir talebi olmadığını anlatan Demirtaş, partisinin tek isteğinin, “demokratik değişimin ciddiyetle, içtenlikle ele alınıp alınmayacağı”nı görmek olduğunu söyledi.

Demirtaş’ın yazısından bir bölüm şöyle:

“İfade özgürlüğünden örgütlenme ve gösteri hakkına, kadın eşitliğinden çevre haklarına, kültürel haklardan demokratik siyaset hakkına kadar temel haklara nasıl yaklaşılacak? Ekonomiden eğitime, adaletten sağlığa kadar temel politikalar ne olacak? Kürt sorunu TBMM’de, toplumda ve medyada özgürce konuşulup tartışılabilecek mi, barışçıl demokratik anlayışla Türkiye’nin birliği içinde çözüme nasıl bakılacak? Geçmiş yılların adaletsizlikleri, suçları, yolsuzluklarıyla ilgili ne yapılacak? Toplumsal kutuplaşmanın bitmesi ve eşitsizlik sorunu nasıl ele alınacak? Yani HDP’nin 11 maddelik tutum belgesinde ifadesini bulan politikalara yaklaşım nasıl olacak?”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.