Kılıçdaroğlu “Alevi” videosuyla gençlere seslendi: “Alevi olmaz diyen bu sisteme, dürüst olan olur’ diyecek misin?”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu seçmenlere bir kez daha evindeki çalışma odasından seslendi. Kılıçdaroğlu’nun video başlığı bu kez “Alevi” oldu. İlk kez oy kullanacak gençlere seslenen Kılıçdaroğlu “Artık kimlikleri konuşmayacağız” sözleriyle destek istedi.

Siyaset 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından üç dakikalık “Alevi” başlıklı bir video yayınladı.

İlk kez oy verecek gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Artık kimlikleri konuşmayacağız. Artık başarıları konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimle birlikte benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen sisteme, doğru olan dürüst olan ahlaklı olan olur diyecek misin?” diye sordu.

Twitter hesabı üzerinden bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili gençler. Bu seçimde ilk kez oy verecek sevgili gençler. Bu gece sizinle çok özel, çok hassas bir konuda konuşmamızın zamanı geldi, buna inanıyorum. Görüyor musunuz gençler, duyuyor musunuz? Türkiye’de başlamak üzere olan yeni hayatın sesleri bunlar.

Dünyanın hemen kıyısında duyuyoruz. Ya sıkışıp kaldığımız bu eşiği aşarak dünyada hak ettiğimiz yere kavuşacağız, mutlu ve güçlü bir ülkenin onurlu birer yurttaşı olacağız ya da özlemle baktığımız o bizim dışımızdaki dünyayı sadece izlemekle yetineceğiz.

İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Alevi’yim. Hak-Muhammed-Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman’ım.

Kılıçdaroğlu'ndan ikinci 'Bay Kemal'in Tahtası' videosu: 50 üretim üssü kuracağızKılıçdaroğlu’ndan ikinci ‘Bay Kemal’in Tahtası’ videosu: 50 üretim üssü kuracağız

Allah’ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk’ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum.

Cumhuriyet’in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. Ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız.

Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. İyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. Daha iyi bir yaşamı özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. Ve bu seçimlerimiz hem bizi, hem içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir.

Artık kimlikleri konuşmayacağız. Artık başarıları konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimle birlikte benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen sisteme, doğru olan dürüst olan ahlaklı olan olur diyecek misin? Son bir el verecek misin? Gelin gençler bu eşiği birlikte aşalım. Tek bir oyu bile ziyan etmeyeceğinize inanıyorum. Sizleri gözlerinizden öpüyorum.”

Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi de kurumsal Twitter hesabından videoyu şu mesajla paylaştı:

“Kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi ve “kimlik siyaseti”ni değil güzel âhlakı, adaleti, hakkaniyeti ve samimiyeti seçerek, bu çarpık düzene hep birlikte son verebiliriz.”

Kılıçdaroğlu’ndan kitaplarla mesaj

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun masasında ve kitaplığında bulunan bazı kitaplar dikkat çekti. Videoda 68 kuşağının simge isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın sergi katalogu olarak hazırlanan “Bir avuçtular DENİZ OLDULAR”, “Dersim’in Hazin Hikayesi” ve kendi makale, söyleşi ve konuşmalarından oluşan “Adalet” kitapları Kılıçdaroğlu’nun masasında görünüyor. CHP liderinin sol arkasında “ALEVİLİK”, hemen üstünde “BAŞARABİLİRİZ” kitapları yer alıyor. Yine “BAŞARABİLİRİZ” isimli kitap Kılıçdaroğlu’nun sağ arkasında da görünüyor.

Kılıçdaroğlu’ndan soğan videosu: 'O' kalırsa kilosu olacak 100 liraKılıçdaroğlu’ndan soğan videosu: ‘O’ kalırsa kilosu olacak 100 lira

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.