İmamoğlu: Hançer sözlerini üstüme alınmadım, ‘ekremedit’ hesabıyla ilgim yok

İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun başkanlık yarışından çekilmemesinin nedeni olarak açıkladığı 'ekremedit' hesabına ve 'hançerlendim' sözlerine ilişkin konuştu. ‘ekremedit’ hesabı için “Çevremde troll duramaz” diyen İmamoğlu, hançerlendim sözlerini üzerine alınmadığını söyledi.

Siyaset 13 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Bu tweet hesabının Ekrem beye yakın olduğu söylendi” dediği ‘ekremedit’ hesabına ilişkin, “Anonim bir hesapmış, hiçbir bilgim ve ilgim yok. Benim çevremde troll duramaz” açıklaması yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun “Arkamdan hançerlendim” açıklamasını da üzerine alınmadığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası yaptığı açıklamada ilk turun ardından “Özgür Beyi çağırın, ben elini kaldırayım” dediğini söylemiş ancak sosyal medyada ‘ekremedit’ adlı bir hesaptan yapılan paylaşımdan dolayı kararından vazgeçtiğini aktarmıştı.

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘Ekremedit’ videolu yanıtı: Benim trollerim böyleİmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘Ekremedit’ videolu yanıtı: Benim trollerim böyle

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ardından gündeme ilişkin tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği ‘ekremedit’ adlı Twitter hesabının kendisiyle ilgisi olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Anonim hesapmış. Hiçbir bilgim ve ilgim yok. Benim çevremde trol duramaz. Bu tarz yakıştırmalar olunca üzülüyorum. Ekrem İmamoğlu’nun sağından solundan trolvari bir kavram geçemez. Bu sözleri genel başkanımızın da söylemiş olabileceğine inanmak istemem” dedi.

“‘Arkamdan hançerlendim’ sözünü üzerinize alındınız mı, ‘bu laf bana’ diye düşündünüz mü” sorusuna ise İmamoğlu, “Hiç alınmadım. Bir an bile düşünmedim. Ben gördüğüm eksiği ve hatayı yüze söyleyen bir insanım. ‘Ben uçurumdan atlıyorum, siz de arkamdan atlayın’ diyecek yol arkadaşı değilim. Kazanmaya odaklı bir yol arkadaşıyım. Bahsettiği insanlar öyle insanlarsa, hançerlendiğini düşünüyorsa, onlardan birisi olabilir. Ben öyle biri değilim” diye yanıt verdi.

İmamoğlu da ‘kardeşlik hukuku’ dedi

İmamoğlu ile Özgür Özel arasında fiili eşbaşkanlık ilişkisi olduğu iddialarını ise “Partimizin bir genel başkanı var: Sayın Özgür Özel. Kim görev yaparsa yapsın, kurumsallığa, kuruma ve kurumun başındaki insana sonsuz saygı gösteren birisiyim. Ben ‘Değişim’ diyen insandım. Ona rağmen divan başkanlığı önerildi. ‘Çok olaylar çıkacak’ denilen yerde çıt çıkmadan kurultay yaptık. Bu saygıyı gördüğüm için dünyanın en mutlu insanıyım. Artık partimizin başında yeni bir genel başkan var. O dönemde de genel başkanımız vardı. Farklı düşünmeme rağmen tek bir noktada kendilerine saygısızlıkta bulunmadım. Bugün de sonsuz saygıyla, genel başkanımın işini yapmasına en üst seviyede destek olurum. Yanında olurum” diye yanıtladı.

İmamoğlu, Özel ile arasındaki ilişkiyi daha önce Özel’in de kullandığı “kardeşlik hukuku” ifadesini kullanarak anlattı. İmamoğlu, “Kardeşlik hukuku; şu an bir partinin genel başkanı olan kardeşinize nasıl davranmanız gerekiyorsa öyle davranmaktır. Başta, birinci derecede saygıyla davranmak gelir” dedi.

Akşener CHP’ye zehir zemberek: ‘Hançer’ için sert, ittifak için net konuştuAkşener CHP’ye zehir zemberek: ‘Hançer’ için sert, ittifak için net konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.