AK Partili Zengin: Bizim mahalle kadınların değiştiğini göremiyor

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik 6284 sayılı kanunu savunduğu için kendi parti çevrelerinden tehdite varan tepkiler aldığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, konuşmaya devam ediyor. Zengin son sözleriyle iğneyi muhafazakar erkeklere batırdı

Siyaset 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Özlem Zengin'in 6284'i savunması AK Partililerden tepki görmüştü.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in 6284 sayılı ‘ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi’ kanununa sahip çıktıktan sonra partisinin çevrelerinden aldığı tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

Özlem Zengin, tehditler aldığını açıklamasının ardından konuyla ilgili daha konuşmak eğiliminde olduğunu dahaa önce ima etmekle birlikte gazeteci Murat Yetkin’in sorusuna yanıt verdi. Özlem Zengin, “Bizim mahalle kadınların değiştiğini göremiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Zengin’in sözlerinin ardından kendi yorumlarını dile getiren Yetkinreport.com yazarı “Kadınlar değişiyor, bizim mahalle göremiyor, demek bile mahallenin erkek bakışıyla oluştuğu gerçeğini anlatıyor bize; erkekler kadınların değiştiğini göremiyor demek istiyor Zengin işi daha fazla keskinleştirmeden” ifadesini kullandı.

Zengin’e bir dokun bin ah işit

Zengin, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) ‘6284’ sayılı kanunun değiştirilmesiyle ilgili talebine itiraz ettiği için parti tabanınca hedef alınmıştı. 16 Mart’ta iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber’de konuya ilişkin konuşan Zengin “Artık bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Hedef haline geliyorum. Sayın bakanımız açıklama yapıyor, sayın cumhurbaşkanımızın açıklamaları var ama ben bu konuda ne zaman bir şey söylesem normali çok aşan bir hedef olma hali ortaya çıkıyor. Sadece Twitter’dan değil, çok düzenli ve planlı bir saldırıya dönüşüyor. Bununla da kalmıyor, telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum. Bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunu bilmiyorum kamuoyu fark ediyor mu” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.