Akşener’in yerel seçim çağrısına hükümet kanadından jet yanıtlar

İYİ Parti lideri Akşener, yerel seçimlerde her partinin tek başına yarışması yönünde çağrı yaptı. Bu çağrıya hem AK Parti'den hem de MHP'den jet hızıyla yanıt geldi.

Siyaset 29 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Büyük Taarruz’un 101. yılında Kocatepe’de yaptığı konuşmada güncel siyasete ve seçim sürecine dair zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Akşener burada yerel seçimlere dair partisinin izleyeceği yolu da açıkladı. İYİ Parti yerelde işbirliğine kapıyı tamamen kapatmamakla birlikte seçime tek başına girecek. Akşener’in bu açıklaması hükümet kanadında da yankı buldu. Çünkü Akşener sadece kendi partisinin tavrını açıklamakla kalmamış, diğer partilere de açık çağrı yapmıştı: “Gelin her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim.”

MHP lideri Devlet Bahçeli ise Akşener’in bu çağrısını önemsemediklerini söyledi. Bahçeli, “Bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur” dedi. AK Parti MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Akşener’in çağrısına yanıt verdi.

Bahçeli’nin konuşmasına atıfta bulunan Çelik, beraber hareket edeceklerinin mesajını verdi. Çelik şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’nın birlik ve beraberliğinin altını çizmiştir. Cumhur İttifakı’nın güçlü şekilde yoluna devam ettiğini, seçimlerde ve onun dışındaki siyasi alanın yönetilmesinde birlik ve beraberlik içinde yoluna devam ettiğini, bunu bizim de son derece kıymetli bulduğumuzu bir kere daha ifade ediyorum.

Sayın Bahçeli’nin altını çizdiği çelişki son derece önemlidir. Birkaç ay önce her biri Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı alanlar ittifak kuranlar bugün tek başına hareket edeceğini söylüyor. Seçim döneminde verdiğiniz sözler hangi anlaşmalar üzerine verildi? Öz eleştiri yapmak yerine, millete hesap vermek yerine hepsi CHP seçmenine haksızlık yapılıyor.”

Muhalefette seçim startı şiddetli geçimsizlikle verildi: Akşener bayrak açtı, Özdağ suçladıMuhalefette seçim startı şiddetli geçimsizlikle verildi: Akşener bayrak açtı, Özdağ suçladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.