İYİ Parti Erzurum’u YSP’ye kaptırmıştı: Eski vekilden sert sözler

Erzurum'daki vekilliği Yeşil Sol Parti'ye kaptıran İYİ Parti'nin eski Erzurum vekili Naci Cinisli, sosyal medyadan çok sert bir paylaşım yaptı. Paylaşıma çok sayıdaki sosyal medya kullanıcısından yanıt geldi.

Siyaset 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İYİ Parti 27. Dönem Erzurum Milletvekili Naci Cinisli.

Erzurum’da 14 Mayıs’taki seçimlerde AK Parti yüzde 43.32, MHP yüzde 16.67, Yeşil Sol Parti yüzde 9.90, İYİ Parti yüzde 9.50, CHP yüzde 7.04, Yeniden Refah Partisi yüzde 4.92, bağımsız adaylar ise yüzde 2.97 oranında oy aldı. Bununla birlikte 28. Dönemde AK Parti 4 vekil çıkarırken MHP ve Yeşil Sol Parti de birer vekile sahip oldu. Geçen dönem Erzurum’dan bir vekili olan İYİ Parti ise 28. Dönemde vekil çıkaramadı.

Bu duruma geçen dönemin Erzurum vekili olan İYİ Partili Naci Cinisli sosyal medya hesabından çok ağır sözlerle tepki gösterdi. Tepki göstermesinin nedeni Yeşil Sol Parti’nin adayı Meral Danış Beştaş’ın Erzurum’dan milletvekili seçilmesiydi. Bu duruma hem şaşırdığını hem de üzüldüğünü söyleyen Cinisli, “HDP Erzurum’dan milletvekili çıkardı, ülkede kimsenin umurunda değil. Bu hadise Erzurum için bir travma, Türkiye için alarm zilidir. Sebepleri iyi anlaşılmalıdır. Erzurum’un önemi yalnızca tarımı, hayvancılığı, Palandöken Dağı DEĞİLDİR. Erzurum’un ASIL önemi derin jeopolitik konumu ve tarihi milli siyasi hafızasıdır. Devlet kuran şehrin yüzlerce yıldır 2000 m. rakımda vatan bekçiliği yaptığını kimse unutmamalıdır. Erzurum’un derin stratejik önemini hiçe saymak idarecileri ileride vebal altında bırakır. Allah Devleti, Milleti korusun” dedi.

Yeşil Sol Parti’nin Erzurum’dan vekil çıkarmış olmasını “Türkiye için alarm zili” olarak niteleyen Cinisli’nin bu paylaşımına çok sayıda Twitter kullanıcısı da yorum yaptı. Kimi kullanıcılar bu sözleri eleştirirken kimileri de neden CHP ile ortak aday belirlemediklerini sordu.

Dün akşam saatlerinde ise Beştaş bu tweete sosyal medyadan yanıt verdi. Beştaş, “Yanlış; HDP Erzurum’dan milletvekili çıkarmadı. Erzurum halkı YeşilSol’dan iradesini ortaya koydu. Demokrasiden anladığınız ifade ettiğiniz şey ise durumunuz vahim gerçekten. Neyse öğreneceksiniz demokrasiyi de, halk iradesini de. Merak etmeyin. Erzurum halkının teveccühüne layık olmaya çalışacak ve sizlerin duyuramadığı sesi olacağız” dedi.

Erzurum seçim sürecinde çok konuşulan bir şehir olmuştu. Çünkü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı adına 8 Mayıs’ta miting yapmak için gittiği Erzurum’da taşlı saldırıya uğramıştı. Miting alanının çevresinde toplanan bir grup otobüsün üzerindeki İmamoğlu’nu hedef alacak şekilde büyük taşlar fırlatmıştı. Bu taşlar nedeniyle mitinge gelen vatandaşlar da yaralanmıştı.

Erzurum saldırısında gözaltına alınan 4 kişi daha serbestErzurum saldırısında gözaltına alınan 4 kişi daha serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.