Başakşehir’in sevinci kursağında kaldı, Emre Belözoğlu kızardı

Spor 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Karagümrük, 2 kez yenik duruma düştüğü maçta puan almayı başardı.

Süper Lig’de 9 maçtır kaybetmeyen Karagümrük, Başakşehir’i Olimpiyat Stadı’nda konuk etti. Konferans Ligi’nde Gent’e yenilen Başakşehir bu karşılaşmayı lige dönüş maçı olarak görüyordu.
Karşılıklı ataklarla geçen maçta 42. dakikada Aleksic, Serdar Gürler’in kafayla indirdiği topu ağlara göndererek Başakşehir’i öne geçirdi. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken Karagümrük 45+4’te penaltı kazandı. Topun başına geçen Borini kaleciyi ters köşeye yatırarak beraberliği getirdi.

Emre Belözoğlu kırmızı kart gördü

İlk yarının bitmesinden sonra penaltı pozisyonuna itiraz eden Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, hakem Tugay Kaan Numanoğlu’ndan kırmızı kart gördü. Başakşehir’i ikinci yarıda kenardan Erdinç Sözer idare etti.  İkinci yarıda senaryo değişmedi. Karşılıklı ataklarla giden maçta son dakikalar unutulmaz geçti. 90+1’de Serdar Gürler’in kafa vuruşuyla attığı golle Başakşehirli futbolcular ve teknik kadro büyük sevinç yaşadı. Ancak bir dakika sonra gelişen Karagümrük atağında uzaktan gelen yavaş vuruşu Volkan Babacan elinden kaçırdı. Mbaye Diagne, güzel bir vuruşla takımına beraberliği getirdi.

Karagümrük kendi rekorunu kırdı

Bu sonuçla Karagümrük, ligdeki kaybetmeme serisini 10 maça çıkardı ve kulüp tarihinde ilk kez bu başarıyı yakaladı. Puanını 31’e çıkaran Karagümrük 9. sırada bulunuyor. 4 maçtır galip geyemeyen Başakşehir ise 41 puanla 5. durumda bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.