‘Çilingir Sofrası’na, Nürnberg’den Büyük Jüri Ödülü

Nürnberg'de düzenlenen 27. Türkiye Almanya Film Festivali'nde 'Çilingir Sofrası' Büyük Jüri Ödülü alırken, Özcan Alper'in yönettiği 'Karanlık Gece' hem Seyirci Ödülü'nü kazandı hem de başrol oyuncusu Berkay Ateş En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Gündem 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'Çilingir Sofrası'nda Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen başrol oynuyor.

Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen 27. Türkiye Almanya Film Festivali’nde düzenlenen uzun metraj film yarışmasında Sophie Linnenbaum’un yönettiği ‘The Ordinaries’ En İyi Film seçildi. Büyük Jüri Ödülü’ne ise Türkiye’den yarışmaya katılan Ali Kemal Güven’in yönettiği ‘Çilingir Sofrası’ değer görüldü. Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen’in başrol oynadığı filmde iki okul arkadaşın yıllar sonra buluşmasını ve yüzleşmesini anlatan film Türkiye’deki festivallerde de ödül kazanmıştı.

27. Türkiye Almanya Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ‘Der verlorene Zug/Kaybolan Tren’ filmindeki performansı için Hanna van Vliet’e, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Özcan Alper’in yönettiği ‘Karanlık Gece’ filmindeki performansıyla Berkay Ateş’e verildi. Festivale katılan izleyicilerin oylarıyla belirlenen Seyirci Ödülü’nü ise festivalin en çok seyirci toplayan ‘Karanlık Gece’ filmi kazandı. Antalya ve Ankara film festivallerinde ödüller alan ‘Karanlık Gece’ Türkiye’de 28 Nisan’da vizyona girecek.


10 Mart’ta başlayan ve dün sona eren festivalin Kısa Film Yarışması’nda En İyi Kısa Film olarak ‘Alles auf Germania/ Her şey Germania’ya’ seçildi. Türkiye ve Almanya’dan 60’ın üzerinde sanatçı ve sinema sektörü uzmanlarının ağırlandığı festivalde toplam 58 etkinliğe 6 binden fazla seyirci katıldı. Pandemi yıllarında festivale gelemeyen seyircilerin bu yıl sinemayla tekrar buluştuğu gözlemlendi. Açılışta uluslararası yönetmenlerden Şerif Gören ve Michael Verhoeven’e festivalin onur ödülü verilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.