Ünal Karaman ve Gökhan Zan İyi Parti rozeti taktı

İYİ Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında odak futbol dünyasıydı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, eski futbolcu Gökhan Zan ve teknik direktör Ünal Karaman'a parti rozeti taktı. Karaman Konya'dan, Zan Hatay'dan partinin milletvekili aday adayı oldu.

Siyaset 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti’nin TBMM’deki grup toplantısında odak futbol dünyasıydı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, eski futbolcu Gökhan Zan ve teknik direktör Ünal Karaman’a parti rozeti taktı. Karaman Konya’dan, Zan Hatay’dan partinin milletvekili aday adayı oldu.

TBMM’deki grup toplantısında Akşener, Ak Partili Özlem Zengin’e desteğini açıklarken İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Akşener, Özlem Zengin’in parti içinde hedef haline getirilme nedeninin ‘kadın olduğu’  için yaşandığını belirtirken “Evet, doğrudur. Tıpkı, bu ülkede yaşayan, her kadın gibi… Tıpkı, bu ülkede konuşan, her kadın gibi… Tıpkı, bu ülkede doğruları savunan, her kadın gibi” dedi.

Zengin’in yanında olduğunun altını çizen Akşener, “Sayın Özlem Zengin de yaşadığı çirkinlikleri kadın olduğu için yaşıyor. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz ne kadar farklı olursa olsun, mesele kadınların davası olduğunda, Özlem Hanım’la da, elbette, amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız” diye konuştu.

Grup toplantısına ayrıca 6 Şubat depremlerinde Hatay’da yaşananları yaptığı paylaşımlarla gündeme getiren eski milli futbolcu Gökhan Zan’ın da katıldı. Akşener, deprem sonrası Hatay’a yaptığı ziyaret sırasında Gökhan Zan’ı gördüğünde, “Oğlum sen bizi ayağa kaldırdın” diyerek sarılmıştı.

Zan ve Karaman milletvekili aday adayı oldu

İYİ Parti Hatay milletvekili aday adayı olan Zan yaptığı konuşmada, “Medeniyetin topraklarından Hatay’dan geliyorum. Hatay insanları toplumu, kendi tırnaklarıyla sırtından yükü eksik etmeyen her seferinde küllerinden yeniden doğan memleketin çocuklarıyız biz. Ata’mızın bize son armağınıdr, göz nurudur Hatay. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Hatay benim şahsi meselemdir’. Bundan sonra Hatay hepimizin, 84 milyonun şahsi meselesidir” dedi.

Zan dışında yeşil sahaların tanınan bir diğer ismi teknik direktör Ünal Karaman da İYİ Parti grup toplantısındaydı. Karaman da Konya’dan milletvekili aday adayı oldu.

Ünal Karaman, Süper Lig’in 2019-2020 sezonunda Trabzonspor’un başındaydı. Fakat Trabzonspor devre arasına üçüncü sırada  girmesine rağmen  Karaman ile yollarını ayırmıştı. Bu ayrılığın, Karaman’ın eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ile tartışma yaşamasından kaynaklandığı iddia edilmişti.

“Bizim için Nevruz, sevginin günüdür, katile özgürlük dilenme günü değildir”

Akşener, konuşmasında ayrıca Nevruz’a da değindi. İktidara geldiklerinde Nevruz’u resmi tatil yapacaklarını söyleyen Akşener, “Bizim için Nevruz, sevginin günüdür, katile özgürlük dilenme günü değildir. Bizim için Nevruz, kardeşliğin günüdür, düşmanlığın günü değildir. Bizim için Nevruz, birliğin günüdür; terörün, günü değildir” dedi.

Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını kabul etmediklerini hatırlatarak  6284’ün tartışılmasına da, izin vermeyeceklerini belirttiği konuşmasına “Kadınların yaşama hakkının, dillere düşmesine; dün olduğu gibi, bugün de göz yummayacağız! Kadınların hayatından taviz verilmesine; dün olduğu gibi, bugün de razı olmayacağız. Kadınların, sırf doğruları söylediği için, linç edilmesine; dün olduğu gibi, bugün de sessiz kalmayacağız” diyerek devam etti.

14 Mayıs Genel Seçimleri’nin ardından İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceklerini söyleyen Akşener, “Kadınlarla beraber güçlenen Türkiye’yi, herkesle tanıştıracağız. Yaşayan kadınlarla, özgürleşen kadınlarla, konuşan kadınlarla, Cumhuriyetimizin yeni asrında, tarih yazacağız” dedi.

‘Sinan Ateş’in katillerini bulacağız’

Ak Parti iktidarına seslenen Akşener, “Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz” derken  Ak Parti’nin açtığı yaraları kendilerinin onaracağını belirtti. Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastine de değinen Akşener, “Katillerini biz bulacağız. Emir verenleri de, o işi planlayanları da, bu dümeni yapanları da biz bulacağız ve cezalandıracağız. Hiç merak etmeyin; 54’üncü günün şafağını; Milletimizle birlikte selamlayacağız! Milletimizle birlikte kazanacağız! Milletimizle birlikte, tarih yazacağız” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.