Cezalar belli oldu: Jesus’a 1 Belözoğlu’na 2 maç ceza

Spor 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
PFDK, verdiği cezaları açıkladı.

Galatasaray- Konyaspor ve Alanyaspor- Fenerbahçe maçlarından sonra Türk futbolu adeta yangın yerine döndü. Galatasaray, Fenerbahçe, Alanyaspor karşılaşmalar ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), aralarında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun da bulunduğu spor insanları hakkında kararını verdi. Dursun Özbek 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL, Ali Koç ise 200 bin TL ceza aldı. Hasan Çavuşoğlu’na çıkan faturaysa 52 bin TL oldu.

Süper Lig klasiği: Aynı günde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş TFF ve MHK’yi suçladı

4 kulübe 1 milyon 692 bin TL ceza

Ayrıca Konyaspor’a 586 bin 500 TL, Galatasaray’a 511 bin Tl, Fenerbahçe’ye 420 bin TL, Beşiktaş’a ise 175 bin TLpara cezası verildi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bazı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının da bloke edilmesi kararlaştırıldı.

Jorge Jesus 1 maç ve para cezası aldı

Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Fenerbahçe Teknik direktörü Jorge Jesus’un da cezası belli oldu. Portekizli hoca, 1 maç ceza aldı ve Beşiktaş derbisinde sahada olamayacak. Jesus’un Avrupa Ligi’ndeki Sevilla maçından sonra söylediği “Türkiye’de maçlar sahada kazanılmıyor” lafı da sportmenliğe aykırı bulundu. Bu yüzden Portekizli teknik direktör 130 bin TL ceza ödemeye mahkum oldu.

Galatasaray-Fenerbahçe polemiğine Beşiktaş da daldı

Emre Belözoğlu 2 maç yok

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise Karagümrük maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı 2 maç men cezası aldı. Belözoğlu ayrıca 52 bin TL ödemek zorunda. Kırmızı kart gören Konyaspor Yardımcı Antrenörü Branimir Micovic’e 1 maç men ve 26 bin lira ceza verilmesine hükmedildi.

TFF resmen açıkladı: Sezon sonunda Süper Lig’den iki takım düşecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.