TFF resmen açıkladı: Sezon sonunda Süper Lig’den iki takım düşecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), deprem nedeniyle etkilenen takımlar için kararını vererek hangi ligden kaç takımın düşeceğini resmen açıkladı.

Spor 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, deprem sonrası Süper Lig'den 2 takımın düşeceğini söylemişti.

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sporu da vurdu. Depremden dolayı 11 kent afet bölgesi ilan edildi. Türkiye Futbol Federasyonu, 10 Şubat’ta depremin vurduğu 11 kentte mücadele eden takımlara ligden çekilme hakkı verdi. Karara göre ligden çekilen takımlar gelecek yıl bulundukları ligde devam edecek.

Bu kararın ardından Süper Lig’den Hatayspor, Gaziantep FK, 1. Lig’den Adanaspor, Yeni Malatyaspor, 2. Lig’den Adıyaman FK ve Diyarbekirspor, 3 Lig’den Kahramanmaraşspor, Malatya Arguvanspor, Osmaniye FK çekildi. Bu takımların çekilmesinden sonra TFF, hangi ligden kaç takımın düşürüleceğini resmen açıkladı. Buna göre bu sezon Süper Lig’de 4 yerine 2 takım alt lige düşecek. Aynı şekilde 1. Lig’de de 4 yerine 2 takım bir alt lige gidecek. 2. Lig Kırmızı Grup’taysa yine 4 takım yerine 2’si 3. Lig yolcusu olacak.
Kahramanmaraşspor’un bulunduğu 3. Lig 2. Grup’tan 2, Malatya Arguvan Spor ve Osmaniyespor FK’nın bulunduğu 3. Grup’ta 1 takım sezon sonunda Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.