TFF’de başkanlık seçimi tarihi değişmiyor

Futbol gündemini bir süredir meşgul eden konuda Türkiye Futbol Federasyonu'nun başkanlık seçimi tarihini değiştirmeyeceği bildirildi. Bunu Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Kulüpler Birliği'ni temsilen TFF ile yaptığı toplantıdan sonra açıkladı.

Spor 22 Nisan 2024
Dursun Özbek'ten seçimle alakalı açıklama geldi.

TFF’de seçim polemiği sürüyor. Son olarak Dursun Özbek başkanlığındaki heyet Kulüpler Birliği Vakfı’nı temsilen TFF’yi Riva’daki tesislerinde ziyaret edip seçimin daha erken tarihe alınıp alınmayacağı konusunu görüştü.

Görüşmenin ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek “Kulüpler Birliği Vakfı olarak yaptığımız toplantılarda erken seçim yapılmasını istedik. Bu talebimizi imza toplamak suretiyle dile getirelim diye düşüncemiz oldu. Bu deklarasyondan sonra federasyon bunu dikkate aldı ve 18 Temmuz’da seçim yapılacağını açıkladı. İmza toplama işi amacına ulaşmış oldu. Kulüpler Birliği’ndeki toplantıda imza toplamaktan ziyade görüşme suretiyle, görüşerek çok daha şık olacağını söyledim. İmza toplama işinde Kulüpler Birliği Vakfı bölünüyor. Bu bölünmenin Kulüpler Birliği ve Federasyon için iyi olmayacağını ifade ettik. Bu manada da en son yaptığımız toplantıda da müzakere edilmesi yönünde bir karar alındı” diyerek sözlerine başladı.

Özbek “TFF seçim tarihi olan 18 Temmuz’u değiştirmek niyetinde olmadığını söyledi” dedi. Özbek cuma akşamı yayınlanan bildiri hakkında “Cuma akşamı Kulüpler Birliği sadece üç kulübün onayladığı bir kamuoyu açıklaması yayınladı. Bundan evvel de soruldu, görüşlerinizi bildirin diye. Galatasaray’ın okumasına bile fırsat olmadan bu yayına kondu. Ben de genel sekreteri aradım, sadece üç kulüp görüş bildirmiş dedim, konuştum. Ama neticede ok yaydan çıkmış oldu. Neticede biz bugün heyet olarak bu toplantıya geldik. Biz uzlaşma konusunda aynı şekilde düşünüyoruz. Biz uzlaşalım derken siz zehir zemberek bir bildiri koyuyorsunuz! Kısa bir görüşme oldu. Federasyon tarihi değiştirmek niyetinde olmadığını söyledi” açıklaması yaptı.

Kulüpler 'birlik' oldu, TFF'ye ültimatom verdiKulüpler ‘birlik’ oldu, TFF’ye ültimatom verdi

‘Fazla acele etmemek gerek’

Başkan “Şu anda imza vermeyi düşünmüyoruz. İmza verdiğimiz zaman ne oluyor, gereken imza verildiği zaman bile seçim haziran sonu, temmuz başından önce yapılmıyor. Neticede imza toplansa da toplanma da bir şey fark etmiyor. Burada şu fırsat kaçırıldı, haziran başı gibi yapılması mümkün olan bir seçimin hiç hesapta olmayan bir davranışla ortadan kalktığını görüyoruz. Adaylar ortaya çıksın, kulüpler, Türk futbolunu yönetecek en iyi adaylar için iradelerini kullanır. Seçim tarihi 18 temmuz tarihi olduğuna göre üç ay var, önemli bir süre. Yeni adaylar çıkması lazım, çok adaylı bir seçim olması lazım. Uzun bir süre var. Çok fazla acele etmemek gerekir” dedi.

Özbek erken seçim fırsatının kaçtığını “Kulüpler Birliği Vakfı toplanabilir fakat her seçim erkene alınmak isteniyorsa, erken yapmanın faydası varsa, bu fırsat kaçmıştır. Burada futbol ailesi olmanın özellikleri var. Bu özelliklere riayet etmek lazım. Bu çerçevede düşünmek lazım. Bugünkü toplantı amacına ulaşmamıştır” sözleriyle vurguladı. Özbek Kulüpler Birliği’ndeki imza toplama süreciyle alakalı “”İmzayı takip etmiyorum. Yeterli imza toplasak ne oluyora bakmak lazım. Seçim haziran sonu, temmuz başı oluyor, bu sonucu doğuruyor. Ortada müzakere süreci varsa, Büyükekşi hazır olduklarını ve kamuoyu duyurusunun şık olmadığını söyledi. Kulüpler Birliği’nin bundan sonraki duyuruları mütabakatla yapmasında fayda var. Müzakere edilmeden konması bazı şeylere zarar veriyor” dedi.

TFF başkanlığı üçüncü aday: İbrahim HacıosmanoğluTFF başkanlığı üçüncü aday: İbrahim Hacıosmanoğlu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.