TFF başkanlığı üçüncü aday: İbrahim Hacıosmanoğlu

18 Temmuz 2024 tarihindeki TFF başkanlık seçimi için Servet Yardımcı ve Erdal Alkış ardından eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da aday olduğunu açıkladı.

Spor 18 Nisan 2024
TFF başkanlığı için bir aday daha yarışa katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu seçim kararı aldı. Hakemin yumruklandığı, başkanın takımı sahadan çektiği, Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanamadığı, hakem eğitim programındaki videonun basına sızdığı, Süper Kupa’ya Fenerbahçe 19 yaş altı takımıyla çıktığı kaos dolu sezonun ardından alınan seçim kararı için 18 Temmuz tarihi işaret edildi.

Söz konusu seçim için kulüplerin ortak iradesi birden fazla aday çıkması ve aralarında seçim yapılması yönündeydi. Zira son dönemde federasyon başkanlığı için yapılan seçimlerde tek adaylı süreçler yaşanıyor ve dolayısıyla o aday başkanlık koltuğuna oturuyordu. Bir dönem Gaziantep FK başkanlığı yapan Mehmet Büyükekşi’nin göreve gelişi de böyle bir sürecin ertesine isabet etmişti.

Kulüplerin imza toplamak suretiyle temmuz ortasındaki seçimi haziran başına almaya çalışmasının yanında adaylar da belli oluyor. İlk olarak Erdal Alkış başkanlığa aday olduğunu duyurmuştu. İkinci olarak Servet Yardımcı başkan adayı olduğunu açıkladı.

Son olarak İbrahim Hacıosmanoğlu TFF başkanlığı için adaylığını duyurdu. Hacıosmanoğlu daha önce de aday olmuş ancak seçilememişti.

TFF başkanlığı için iki aday: Servet Yardımcı ve Erdal AlkışTFF başkanlığı için iki aday: Servet Yardımcı ve Erdal Alkış

İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?

İbrahim Hacıosmanoğlu 1966 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Hayrat beldesinde doğdu. Uzun yıllar ticaret ile uğraştı. 2005-2007 yılları arası Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008’de dönemin Trabzonspor Başkanlığına aday oldu. Diğer başkan adayı Sadri Şener seçimleri kazandı ve seçilemedi. 27 Şubat 2012 tarihinde yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine adaylığını koydu ancak mutlu sona ulaşamadı. 26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan yaklaşık 4500 oyun 1571’ini alarak Trabzonspor’un 15. başkanı seçildi. 5-6 Aralık 2015 tarihinde yapılan seçimleri kaybederek görevini Muharrem Usta’ya devretti.

Murat Sancak durmuyor, bu kez de İbanoğlu'nu hedef alıyorMurat Sancak durmuyor, bu kez de İbanoğlu’nu hedef alıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.