TFF başkanlığı için iki aday: Servet Yardımcı ve Erdal Alkış

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. Başkanlık için Servet Yardımcı da adaylığını açıkladı.

Spor 17 Nisan 2024
Servet Yardımcı ve Erdal Alkış aday oldu.

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Servet Yardımcı AA’ya yaptığı açıklamada “Türk futbolunun içinde bulunduğu türbülanstan çıkması için TFF Başkanlığı’na adayım” dedi.

Yardımcı açıklamasında “Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olan Türkiye’nin futbolda hak ettiği yerlerin çok gerisinde kalmış olması ülkemizin vizyonuna ters düşmektedir. 40 yıldır iş hayatının içindeyim, 20 yıldır da ulusal/uluslararası düzeyde yönetsel görevler üstlenmiş bir futbol adamı olarak yetkin liyakatli ekibimle birlikte birikim ve ilişkilerimi Türk futbolunun istifadesine sunma kararı almış bulunuyorum” diye konuştu.

Yardımcı hedefini “Türk futbolunu UEFA/FIFA’da belirlenen uluslararası kriterlere uyumlu ve uygun hale getirerek, futbol ailesi ve paydaşlarıyla birlikte katılımcı, paylaşımcı, şeffaf ve hesap verebilir şekilde yöneteceğiz. Ülke ekonomisi ve milli menfaatlerimiz gereği futbolun Türkiye’ye döviz kaybettiren değil katma değer yaratan, markalaşma ve altyapıya önem veren çağdaş bir düzene geçmesini sağlayacağız. Ülkemizin doğusuyla batısıyla her metrekaresinin futbol aşkıyla dolu olduğu bilinciyle; Anadolu futbolu ve alt liglerimizi en verimli ve destekleyici şekilde yeniden ele alıp, maddi kaynakları futbolun gelişimine odaklı biçimde adil ve doğru paylaştıracağız” diye açıkladı.

Başkan adayı “TFF’nin belirli bir ekibin ve zümrenin değil, kulüplerimizin ve paydaşlarımızın federasyonu olduğu bilinciyle kulüplerimizin Avrupa ve dünyadaki temsiline önem veren, destekleyen bir yaklaşım içinde olacağız. TFF çatısında uluslararası turnuvaların ev sahipliğini yapmaya namzet bir organizasyonu oluşturtarak rekabetçi ve uluslararası nitelikte bir kurumsal yapıyı tesis edeceğiz. Maalesef yıpranan Türk hakemliğini, Türk futbolunun hak ettiği standartlarda, uluslararası seviye ve saygınlığa yeniden kavuşturmak için, futbol kamuoyunu tatmin edecek şekilde reorganize edeceğiz, kurumsal tarafsız koşulların oluşumunu sağlayacağız” dedi.

TFF’de seçim çekişmesi: Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş…TFF’de seçim çekişmesi: Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş…

Servet Yardımcı kimdir?

Servet Yardımcı 26 Aralık 1957 yılında Rize’de dünyaya geldi. Bir dönem amatör olarak futbol oynayan yardımcı Rizespor’da yöneticilik yaptı. Londra Metropolitan Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Servet Yardımcı ilk kez 2008 yılında Hasan Doğan’ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi. Hasan Doğan döneminde Başkan Vekilliği görevi üstlenen Yardımcı sonrasında benzer şekilde Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili olarak görev yapmaya devam etti. Mehmet Ali Aydınlar döneminde yönetim kurulu üyesi olan Yardımcı 2012 yılında görevine başlayan Yıldırım Demirören döneminde 1. Başkan Vekili oldu. Nihat Özdemir döneminde ise Türkiye Futbol Federasyonu’nun FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürüttü.  5 Nisan 2017’deki 41. UEFA Kongresinde yapılan seçimi kazanan Yardımcı UEFA Yönetim Kuruluna girdi. 2021’de yeniden aday oldu ve tekrar seçildi. Yardımcı son olarak 2022 yılında yapılan TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulunda görevini bıraktı.

Yardımcı ilk aday değil

Erdal Alkış TFF başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Alkış “Arkadaşlarımızla ve danıştığımız büyüklerimizle yaptığımız görüşmelerden sonra ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda TFF Başkanlık Seçimlerinde Aday Olmaya karar verdik. Hayırlı olmasını diliyorum” duyurusu yaptı.

Murat Sancak durmuyor, bu kez de İbanoğlu'nu hedef alıyorMurat Sancak durmuyor, bu kez de İbanoğlu’nu hedef alıyor

İşte spor dünyasından çarşamba gününün öne çıkanlarıİşte spor dünyasından çarşamba gününün öne çıkanları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.