TFF’de seçim çekişmesi: Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş…

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF'deki seçim gündemini değerlendirdi. Özbek, kulüplerin imza toplamasına gerek olmadığını bu karara diyalogla varılmasını istediğini belirtti. Hasan Arat ve Ali Koç'tan bu söyleme yanıt geldi.

Spor 16 Nisan 2024
TFF'ye dair seçim gündemi yoğunlaştı, üç büyüklerin başkanları açıklamalar yaptı.

TFF, 18 Temmuz 2024’ü seçim tarihi olarak belirledi. Bu andan sonra birçok kulüp imza toplayıp erken seçime gitme çalışmalarına başladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de konuyla alakalı görüşlerini dile getirdi.

Özbek “İmza kampanyasının artık bir gerekliliği kalmadığını düşünüyoruz. Bizce de TFF seçiminin daha erken bir tarihte yapılması esastır fakat bunun diyalogla çözülmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Başkan daha önce “Herkesin şunu anlaması lazım. Akıl tutulmasının içinde bunlar da var. Erken seçim kararını federasyon alabilir. Federasyon bu kararı almış ve açıklamış. Haziran’la arasında 18-20 gün var. 20 gün çok mu önemli? Federasyonun kararına saygı duymak lazım” şeklinde konuşmuş ve temmuz ayındaki tarihe saygı duyulması gerektiğini söylemişti.

Özbek açıklamalarına “Büyükekşi erken seçime evet dedi. Bunun daha uygun tarihe çekilmesi konusunda da kapının açık olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da kendisiyle defalarca görüştüm. Türk futbolunun menfaati, bu seçimin daha erken yapılması. İmza toplayarak bunun üzerine gitmektense bizim görüşümüz görüşerek ve mutabık kalarak bu erken seçimi yapmak. Uzlaşmanın sonuç vereceğini düşünüyorum. Uzlaşmanın sonuç vermesini denemek gereklidir. Bu seçimin öne çekilip Haziran ayında yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Büyükekşi ile görüşerek de ikna etme çabasındayım” diyerek devam etti.

Hasan Arat: En iyi yönetilen federasyon TVFHasan Arat: En iyi yönetilen federasyon TVF

‘Galatasaray’ın görüşü…’

Özbek “Galatasaray’ın görüşü, Kulüpler Birliği’ndeki bütünlüğü bozmamak. Delegeler itibariyle imza verenler olacak vermeyenler olacak. Bu bölünmeyi gerektirir. Biz de birlikteliğimizi devam ettirmemiz için bu bölünmenin önüne geçelim diyoruz” diye konuştu. Adaylık konusunda konuşan Özbek “Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ile bugün konuşacağız. (TFF Başkanlığı) Adaylar konusunda henüz telaffuz edilen bir isim yok” diye konuştu.

Arat’tan Özbek’e: Tüzük kulüplere bu hakkı veriyor

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat gündem değerlendirmesinde “18 Temmuz tarihinin çok geç olduğu konusunda ısrarcıyız. Çok önemli sorunlar var. Kulüpler Birliği, bugün aklıselim karar alarak bu seçimi hızlandırmalıdır. Bu seçim bir an önce yapılmalıdır. Bu, Türk futbolu için kritik bir virajdır. Bütün dünya burada yaşananları anında görebiliyor. Gelinen nokta kritik. Siz Avrupa’da oynanan bir maçtan sonra bu kadar spekülasyon olduğunu görüyor musunuz? TFF’nin başkan adayları olacak kişilerin mutlaka bir kulübe yakınlığı vardır. Bu adaylar kulüp üyeliklerin dondurmalı, tarafsızlık sözü vermelidir” dedi.

Dursun Özbek’in imza toplanmasına karşı açıklamalarına “Tüzük, kulüplere bunu hak olarak veriyorsa kullanılır. Yolun hangisinin doğru yanlış olduğunu kulüpler belirler. Biz uzlaşmacıyız. Öncülük yaparız. Doğru yolun ne olduğunu oy hakkı olan insanlar belirler. Tüzük gereği kullanılan bir hak, doğru bir haktır” diye yanıt verdi.

Eczacıbaşı'ndan Fenerbahçe'ye Konferans Ligi iyiliğiEczacıbaşı’ndan Fenerbahçe’ye Konferans Ligi iyiliğiAli Koç: Kulüpler Birliği olarak seçimlerin en kısa zamanda yapılmasında hemfikiriz

Türkiye Futbol Federasyonu’nda yapılacak seçimlere dair gündem sürerken Kulüpler Birliği de akşam saatlerinde toplantı gerçekleştirdi. Vakfın başkanı Ali Koç, toplantı sonrasında basına demeç verdi. Federasyondaki başkanlık seçimi için haziran ayının başını tarih gösteren Koç, “Bugün tek gündemimiz TFF’nin seçim tarihi. Ülke futbolunun menfaati için seçimlerin en kısa zamanda yapılmasında hemfikiriz. 18 Temmuz’un uygun olmayacağını düşündüğümüz için haziran ayını önerdik. Diyalogla yapalım, imza ve diyalogla yapalım veya sadece imza ile yapalım gibi düşünceler var. Biz bu değişimin olabildiğince hızlı yapılmasını istiyoruz” dedi.

İçeriden bilgi verdi

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, federasyondan bir yöneticinin imza sürecine dahil olduğunu iddia etti. Alt lig kulüplerinden birine ‘imza vermeyin’ telkininde bulunulduğu duyumunu ileten Koç, “Aramızda bir konuda rahatsız olan kulüpler var. İsim vermeyeceğim ama bir TFF yöneticisinin bazı alt lig kulüplerini arayarak, ‘Size şöyle yardım yapacağız’ demesini son derece yadırgıyoruz. TFF’nin yönetim kurulunu bir üyesinin ‘imza vermeyin’ demesini son derece yadırgıyoruz. Doğru olan, bu arkadaşın istifa etmesi” dedi.

‘Dursun Özbek gibi düşünenler de var’

Kendisine Dursun Özbek’in yaptığı açıklamalarla ilgili soru sorulan Ali Koç, “Dursun Özbek gibi düşünen başka başkanlar da var. Diyalog kanallarını açık tutup dört başkanımızla ikna sürecini harekete geçirmek. İkna yöntemi meyve vermediği takdirde öbür cephanemizin cebimizde olması için süreci devam ettiriyoruz. İmza konusunda net bir sayı vermeyeceğim. Pazartesi ve arife günü, 1,5 günde 100’e yakın imzaya geldik. İmza vereceği sözünde bulunan ve bayram sonrasına bırakanlarla rakam 200’lere geliyor. İmza konusunda sıkıntı yoktur.” dedi.

Ali Koç son olarak Mehmet Büyükekşi’nin yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili, “Bize gelen bilgi mevcut TFF başkanımızın aday olmayacağına dair. Aday olursa da, bu hakkıdır” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ve Gazze'de medet bulamayan Fransa 'spor barışı'na yöneldi: Olimpik ateşkesUkrayna ve Gazze’de medet bulamayan Fransa ‘spor barışı’na yöneldi: Olimpik ateşkes

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.