Hasan Arat: En iyi yönetilen federasyon TVF

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat açıklamalarda bulundu. Arat Türkiye'de en iyi yönetilen federasyonun Türkiye Voleybol Federasyonu olduğunu vurguladı.

Spor 16 Nisan 2024
Hasan Arat'tan Türk sporunun işleyişine dair yorumlar geldi.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat katıldığı bir programda değerlendirmeler yaptı. Aralık ayı başında Beşiktaş’ın başına geçen Arat TFF’nin bir an önce seçime gitmesi gerektiğini söyledi, “Güvenin kaybolduğu yerde seçimler çözümdür. Bunu her alanda düşünebilirsiniz. Burada eğer bir sıkıntı varsa seçimleri fazla uzatmadan gitmek yerindedir. Bu işlere sporun içinden gelen insanların gelmesi lazım. ‘Ben iş adamıyım, gelip TFF’ye başkan olayım.’ gibi bir durum yok. Bütün sıkıntıları bilmeniz lazım. Demokratik şekilde olmalı, çok aday olmalı. Kurullar atamayla gelmemeli” dedi.

Başkan “Türkiye’de federasyonlar içinde en iyi yönetilen federasyon Türkiye Voleybol Federasyonu. Voleybolun içinden gelen bir federasyon. Dünyada takım sporlarında madalya şansı olarak gösterilen tek takım. Voleybol lisesini kurmuşlar, devamlı oyuncu çıkıyor. Bu da iyi yönetim ilkesinden kaynaklanıyor. Bir de futbolda harcanan paralara bakın. Buna kulüpler de dahil. Burada yönetimlerin revizyon yapması lazım, gençlerin devreye girmesi lazım. Başkan adayı için ‘Şu kadar imza lazım’ diyorlar. Bu imza tekelini bile vermemek lazım. Çıksın gençler aday olsun. Türkiye’deki en başarılı model olan voleybol federasyonunu herkesin takip etmesi lazım” diye konuştu.

Son olarak Fernando Santos’la yollarını ayıran Beşiktaş Futbol Takımı’nın yönetimini de değerlendiren Arat “Antrenör değişikliği tarihte olmadığı kadar yüksek sayıda. Bu sıkıntıları gizlemenin kimseye faydası yok. Ama başarılar sıkıntıları büyük ölçüde çözebilir. Önümüzde iki aşamalı bir kupa, bu kadar yakınken morali yüksek tutmalıyız. İyi bir takımımız var aslında ama moraller bozuk, adaptasyon sorunu var. Ama kupayı kazanınca ben durumun düzeleceğini düşünüyorum. Sporda ümitsizlik olmaz” dedi.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Fernando Santos'a veda ettiBeşiktaş Başkanı Hasan Arat, Fernando Santos’a veda etti

Semih için henüz teklif yok

Beşiktaş futbol takımının kayıp denebilecek bu sezondaki en büyük kazancı hiç şüphesiz Semih Kılıçsoy oldu. 2005 doğumlu hücum oyuncusu gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Oyuncuya teklif olup olmadığıyla alakalı soruya İkinci Başkan Hüseyin Yücel “Semih Kılıçsoy için herhangi bir teklif yok ama Semih bizim için ve Türkiye için çok kıymetli bir oyuncu. Belki de bu zamana kadar Avrupa’ya satılan oyuncular içinde en yüksek bonservis bedeliyle satacağımız oyuncu. Ama şu anda onun kafasını Paris Saint-Germain, Chelsea gibi olur olmaz dedikodularla meşgul etmemek gerekiyor” diyerek açıklık getirdi.

Geçen hafta sonunda Süper Lig’de başlayan yabancı VAR uygulamasıyla alakalı da konuşan Yücel “Kesinlikle yabancı VAR talebimiz olacaktır. Bu hafta Beşiktaş maçına atanmadı, şaşırmadık. Demek ki federasyonumuz Beşiktaş maçlarını önemsemiyor. Bugün Kulüpler Birliğine gideceğiz başkanımızla, orada da en doğru kararları alıp kamuoyuyla paylaşırız” dedi. Yabancı VAR hakemlerinin performansları hakkında da konuşan Yücel şunları söyledi: “Çok daha sağlıklı yönetildi maçlar. İnsanların içi rahat, psikolojisi rahat. Tabii ki hakem arkadaşlar hata yapabilirler ama insanların aklında şüphe kalmadı. Bu bile Türk futbolu açısından büyük bir ilerleme ve büyük bir fayda.”

Pazartesi gündemi: Namağlup ikinci, Beşiktaş ayrılıkları açıkladıPazartesi gündemi: Namağlup ikinci, Beşiktaş ayrılıkları açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.