Beşiktaş eski yöneticisi Ali Bayrak: Hasan Arat doğru söylemiyor

Beşiktaş eski yöneticisi Ali Bayrak, Hasan Arat'ın stadyum altındaki imalathane ve yapılan transferler alakalı yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Spor 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ali Bayrak'tan Hasan Arat'a yanıt geldi.

Beşiktaş’ta Hasan Arat geçen hafta sonundaki Divan Kurulu’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eski yönetim hakkında konuşan Arat özellikle iki konuda dikkat çekmişti. Tüpraş Stadyumu’nun altında bir imalathane bulunduğunu belirten Arat oyuncu transferlerinde de usulsüzlük yapıldığına ve menajerlerle iş tutulduğuna vurgu yapmıştı.

İmalathane konusu hakkında Hasan Arat “Beşiktaş stadının altında bir imalathane olduğunu öğrendik geçen hafta. Hem de başka kulüplerin ürünleri de üretiliyor. Üstelik kira bile vermiyorlar. Çalışanların yemekleri de kulübümüzden gidiyor. Karabüklü bir arkadaş. Kalbim sıkışıyor, geçelim bu konuyu…” diye konuşmuştu.

Santos'lu Beşiktaş gol yollarında etkisizSantos’lu Beşiktaş gol yollarında etkisiz

Bu iddialara yanıt veren Beşiktaş eski yöneticisi Ali Bayrak “Arat maalesef doğruları bildiği halde söylemiyor. Hâlâ seçim öncesindeymiş gibi algı yaratma peşinde. Bahsettiği olay şu… Göğüs sponsoru anlaşmamız olmadığı için Adidas formaları reklamsız olarak göndermek durumunda kaldı. Rain ile anlaşma yapınca çözüm aradık. Formaların tekrar gidip gelmesi sıkıntı ve masraf yarattı. İhaleyle bir firmaya verdik. Gelip stadın altında 400 metre karelik alana makina kurup baskı yaptılar. Önce futbol ardından tüm amatör branşların formalarını işlediler. Bunları mağazalarımıza dağıttık. Kira bedeline istinaden malları ucuz yaptırdık. Bunun dışında dışarıya tek kalem baskı yapılmadı. Bunu görevde olan CEO ve genel müdür biliyor. Başkan da biliyor ama doğruyu söylemiyor” dedi.

Gaziantep FK 'İnan'dı, Kartal'ı avladıGaziantep FK ‘İnan’dı, Kartal’ı avladı

‘Asıl skandal budur’

Arat, Besar Gudjufi isimli futbolcunun transfer süreci hakkında da “Besar Gudjufi diye bir oyuncumuz var, kim olduğunu biliyor musunuz? Kimse bilmiyor. Beş yıllık sözleşme imzalanmış, her ay para alıyor. Kiralık yolladık. Neden nasıl alındığını bilen yok” demişti.

Konuya açıklık getirmek isteyen Bayrak “Hasan Arat’ın bahsettiği Makedon oyuncu ile bizzat ilgilendim. FIFA’nın 17 yaş gelecek vaat eden 50 kişilik listesinde idi. Trabzonspor yıllık 400 bin Euro önerdi ancak ailesi İstanbul’da yaşamak istiyoruz diye bizi tercih etti. Aylık beş bin Euro maaş ile beş yıllık sözleşme yaptık. Arat’ın dediği gibi 600 bin Euro çıkarıp vermedik. U-19 milli maçında sakatlandı. Sonrasında ülkesine kiralık verildi. Sakatlık sürecini tamamlasın diye. Kiralayan da biz değiliz. Samet Aybaba. 100 bin Euro serbest kalır maddesi ile… Asıl skandal budur. Oyuncu patlama yaparsa yok pahasına elden gidecek” diye konuştu.

Fenerbahçe-Union SG maçına Karadağlı hakemFenerbahçe-Union SG maçına Karadağlı hakem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.