Eczacıbaşı düştü, kalktı, yenildi! Final İstanbul’a kaldı

CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Igor Gorgonzola Novara’ya konuk olan Eczacıbaşı ilk iki setini kaybedip 5. sete taşımayı başardığı maçı 3-2 kaybetti.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Eczacıbaşı'nı Ebrar yıktı...

CEV Şampiyonlar Ligi’nde Türk voleybolu için tarihi final four başladı. İlk kez üç temsilcimizle katıldığımız ve finalde bir Türk takımının olmasının kesin olduğu yarı finalde Eczacıbaşı, İtalya’da Novara ile deplasmanda oynadı.  Maçı özel kılan noktalardan biri de Eczacıbaşı’nın rakibi Novara’nın kadrosunda ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden Ebrar Karakurt’un da olmasıydı.

Eczacıbaşı maçın ilk setinden istediğini alamadı. Bir ara 20-18 önde olan ve seti almaya yakın taraf olan Eczacıbaşı, ev sahibinin dönüşüne engel olamadı ve İtalyan temsilcisi ilk seti 25-23’le kazandı. İkinci sette istediği voleybolu oynayamayan Eczacıbaşı, bu seti de 25-19 kaybetti ve 2-0 geriye düştü.

TİP spora böyle bakıyor! Önder Özen'den sporcu yetiştiren stadyum örneğiTİP spora böyle bakıyor! Önder Özen’den sporcu yetiştiren stadyum örneği

Maçın bundan sonraki bölümünde temsilcimiz adeta küllerinden doğdu. Üçüncü sette Eczacıbaşı maça tutundu. Seti 25-20 kazanan temsilcimiz bu skorla maçı dördüncü sete taşımayı başardı. Dördüncü set karşılıklı sayılarla çekişmeli başladı. Ancak ilk birkaç dakikanın ardından kontrolü eline alan temsilcimiz gitgide farkı açmaya başladı. Rakibinin geri dönmesine ve farkın kapanmasına bir an olsun müsaade etmeyen İstanbul ekibi bu seti de 25-17 kazandı ve maç karar setine gitti.

Karar setinde de yakaladığı ritmi ve momentumu kaptırmayan temsilcimiz fırtına gibi girdiği sete 6-2 başladı. Ancak daha sonra Novara yakaladığı seriyle bir anda öne fırladı ve saha değişimine 8-7 önde girdi. Maçın kalan kısmı karşılıklı sayılarla geçerken temsilcimiz bir maç sayısı çevirmesine rağmen Ebrar Karakurt’un smaç sayısına engel olamadı ve daha sonrasında yaptığımız pas hatası nedeniyle set 16-14 İtalyan ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı. Temsilcimizde Tijana Boskovic, 26’sı hücum 1’i blok olmak üzere 27 sayı üretirken ev sahibinde Ebrar Karakurt, 25’i hücum 2’si ace olmak üzere 27 sayıyla maçı tamamladı.

Fenerbahçe, Halkbank'ı salladı, yıkamadıFenerbahçe, Halkbank’ı salladı, yıkamadı

Eczacıbaşı bu sonuçla beraber İstanbul’a nispeten teselliyle dönmüş oldu. Eczacıbaşı, son derece şanssız ve bir o kadar etkisiz başladığı maçı 5. sete taşımayı başardı ve rövanşta 3-1 veya 3-0’lık galibiyetleri final bileti için yeterli hale getirdi. İstanbul’daki karşılaşma 3-2 galibiyetle biterse de altın set yapılacak.

Rövanş mücadelesi 12 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.