Sporda pazartesi gününün getirdikleri

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 8 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sporda pazartesi günü yaşanan gelişmeler...

NCAA kadın basketbolunda final heyecanı yaşandı. Rekorların oyuncusu Caitlin Clark’ın formasını giydiği Iowa iki sezon önce şampiyon olan South Carolina’yla karşı karşıya geldi. Clark ilk çeyrekte 18 sayı atarak maça yine fırtına gibi girdi. NCAA tarihinde hem erkekler hem de kadınlarda en fazla sayı ve en fazla üçlük atan, turnuva tarihinde en fazla sayı atan oyuncu başta olmak üzere birçok rekoru elinde bulunduran Clark takımının önde kalmasını sağladı.

Ancak Kamilla Cardoso önderliğindeki Carolina ikinci çeyrekten itibaren özellikle fizik üstünlüğünü ön plana çıkararak rakibine karşı üstünlüğü eline aldı. İlk yarıyı üç sayı önde kapadılar. İkinci yarıda farkı bir ara çift hanelere taşıdılar. Clark’a özel önlem aldılar ve sert savunmaları işe yaradı. Eski basketbolcu Dawn Staley’nin koçluğunu yaptığı takım sahadan 87-75 galip ayrıldı. Tessa Johnson 19 sayı atarak belirleyici isimlerden olurken Brezilyalı uzun Cardoso 15 sayı, 17 ribaunt ve 3 blokla oynadı. Iowa’da Clark’ın 30 sayı, 8 ribaunt ve 5 asisti yeterli olmadı. South Carolina 2022’deki şampiyonluğundan birçok oyuncu takımdan ayrılmış olmasına rağmen iki sene sonra namağlup (38’de 38 yaparak) şampiyonluğa uzanmayı başardı. WNBA draftlarına katılacak Clark NCAA kariyerindeki son maça çıktı.

Everton’ın iki puanı daha silindi

Premier Lig’in kârlılık ve sürdürülebilirlik kurallarını ihlal eden Everton’a iki puan silme cezası verildi. Kulübe sezonun ilk döneminde 10 puan silme cezası verilmiş, ardından bu ceza 6 puana düşürülmüştü. Everton son olarak iki puan silme cezası daha aldı. Kulübün cezaya itiraz etmesi bekleniyor. Everton bu cezayla beraber 27 puana düştü ve 16. sıraya geriledi. Merseyside ekibi düşme hattının yalnızca iki puan üstünde bulunuyor. Kalan yedi haftada ligde kalma yarışını devam ettirecekler. Geçtiğimiz haftalarda ligde kalma yarışı veren bir diğer takım Notthingham Forest da dört puan silme cezası almıştı.

Everton Kulübü’nden yapılan açıklamada “Bağımsız bir komisyon, 2022/23 sezonunda sona eren dönem için Premier Lig’in karlılık ve sürdürülebilirlik kurallarını (PSR’ler) ihlal ettiği gerekçesiyle Everton FC’ye derhal iki puan kesinti cezası verdi. Bağımsız komisyon, geçtiğimiz ay üç gün süren duruşmada, kulübün 16,6 milyon £ tutarındaki ihlaline ilişkin olarak, art arda iki PSR ücretlendirmesinin etkisi de dahil olmak üzere, bir dizi potansiyel hafifletici faktörle ilgili kanıt ve argümanlarını dinledi. Komisyon bunu yaptıktan sonra, uygun yaptırımın derhal yürürlüğe girecek iki puanlık bir kesinti olduğuna karar verdi” dendi.

Göztepe üçer üçer Süper Lig’e

Göztepe adım adım Süper Lig’e yaklaşıyor.

TFF 1. Lig’in ikinci sırasında bulunan ve artık Süper Lig bileti için gün saymaya başlayan İzmir ekibi Göztepe, sahasında Erzurum’u ağırladı. Sarı-kırmızılı takım maça çok hızlı başladı ve 1. dakikada Romulo Cardoso ile 1-0 öne geçmeyi başardılar. Oyunun hakimi olan ekip devreyi bu skorla önde kapadı. Erzurum’da Celal Hanalp 59. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İzmir takımı bu andan sonra daha da rahatladı. 71. dakikada Cardoso durumu 2-0 yaparken Mustafa Yumlu 76. dakikada topu kendi ağlarına yolladı, Göz-Göz farkı üçe çıkardı. Maç 3-0 bitti. Göztepe puanını 59’a yükseltti, üçüncü sıradaki Sakaryaspor’la arasındaki farkı 9 puanda tuttu. İzmir ekibi son beş haftada iki galibiyet alması halinde rakiplerinin durumuna bakmaksızın Süper Lig’e yükselecek. Erzurum, 40 puanla 10. sırada.

Tuzla, Giresun’da hata yapmadı

Tuzlaspor’dan kritik üç puan.

TFF 1. Lig’de küme düşme hattını fazlasıyla yakından ilgilendiren mücadelede Tuzlaspor, Giresunspor deplasmanına çıktı. Düştüğü haftalar öncesinden belli olan mütevazı rakibine karşı mücadele eden Tuzla ekibi, 23. dakikada Luka Stankovski’nin golüyle öne geçti. İstanbul takımı ilk yarıyı önde tamamladı ancak ikinci yarıda işler sarpa sardı. 64. dakikada Sadık Baş’ın gördüğü kırmızı kartla Giresunspor maça ortak oldu. Ancak Karadeniz temsilcisi bir türlü aradığı golü bulamadı. 90+2. dakikada Enishan Ceylan topu kendi ağlarına gönderince Tuzla rahatladı. Maça noktayı 90+4. dakikada William Togui koydu. Tuzla üç puanı üç golle aldı. 31 puana çıktılar ve averajla Adanaspor’un önüne geçerek haftayı 15. sırada tamamladılar. Giresun 7 puanda kaldı.

Hakan’lı Inter son dakika golüyle güldü

Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, Serie A’da haftanın kapanış maçında Udinese ile karşı karşıya geldi. Udinese, 40. dakikada Samardzic’in attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Şampiyonluk yolunda hata yapmak istemeyen Inter ikinci yarıya iyi başladı. Penaltı kazandılar. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu penaltıda hata yapmadı, 55. dakikada skor dengelendi. Bu andan itibaren baskısını gitgide artıran Inter, galibiyet golü için 90+5. dakikaya kadar bekledi. Bu anda Frattesi sahneye çıktı ve takımına üç puanı kazandıran golü attı. Milano ekibi puanını 82’ye çıkardı ve yedi maç kala en yakın rakibi Milan’la 14 puanlık farkı korudu.

20 Yaş Altı Milliler Avrupa Şampiyonası’nda

20 yaş altı milliler Avrupa Şampiyonası’nda.

20 Yaş Altı Erkek Milli Voleybol Takımı 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma hakkı elde etti. Çekya’da oynanan eleme grubu karşılaşmalarında 3’te 3 yapan milli takım, Sırbistan ve Yunanistan’ın ortaklaşa düzenleyeceği 20 Yaş Altı Avrupa Voleybol Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Milliler elemelerde Portekiz’i 3-2, İsviçre ve ev sahibi Çekya’yı 3-1 mağlup etti.

Buse Naz’ın tek hedefi olimpiyat altını

Buse Naz Çakıroğlu olimpiyatta altın madalya kazanmak istiyor.

Hem Avrupa hem de dünya şampiyonluğu bulunan ve Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu ve Milli Boksör Buse Naz Çakıroğlu hedeflerinden söz etti. Buse Naz kariyerindeki tek eksiğin olimpiyat altın madalyası olduğunu vurguladı. Çakıroğlu “Özellikle olimpiyat sonrasında bir dünya şampiyonluğu ikinci kez de bir Avrupa şampiyonluğu elde ettim ama ben her zaman söylüyorum, benim için olimpiyat gümüş madalyası çok anlamlı bir madalya. Çünkü gümüş madalyamdan sonra çok büyük bir farkındalıkla bir sonraki olimpiyata hazırlanmaya başladım. Kırılma noktalarımdan biriydi bu nedenle Tokyo gümüş madalyam benim için çok anlamlı” diye konuştu.

Buse Naz tek hedefinin altın madalya olduğunu vurguladığı açıklamalarına “Ön planda sadece ben görünsem de kazanmak bir ekip işi. Antrenörüm, psikoloğum, fizyoterapistim arka tarafında, federasyonumuz federasyon başkanımız, federasyon çalışanları ve tabii ki bakanlığımız, milli olimpiyat komitemiz hepimiz bir bütün halinde çalışıyoruz. Bazen eksik oluyor ya da tamamlanması gereken bir durum oluyor, böyle bir durumda o an hangisi daha yakınsa o tamamlıyor. Bu bizim için çok anlamlı, bize ve Türk boksuna verilen değeri de önemli gösteriyor” diye devam etti. Çakıroğlu kadın boksunun yükselişte olduğunu “Şu anda aslında her şey istediğimiz gibi ilerliyor. Tokyo Olimpiyatları’ndan sonra kadın boksu olarak çok fazla bir yükselişteyiz. Daha sonrasında takım halinde dünya şampiyonu olduk ve şu anda 4 kadın olarak bir kotamız var, onu 6’ya tamamlamak istiyoruz. Bence 2024 Paris Olimpiyatları’ndan sonra Türk boksu çok daha farklı noktalara gelecek. Bence şu anda herkes üzerine düşen sorumlulukları ve belki de fazlasını yapıyor” sözleriyle vurguladı.

Stefan Kuntz yeniden takım çalıştırmaya hazırlanıyor

Kuntz yeniden takım çalıştırmaya hazırlanıyor.

A Milli Takım’ın eski teknik direktörü Stefan Kuntz ülkesi Almanya’da Bochum’un başına geçmeye hazırlanıyor. Bild’in haberine göre Thomas Letsch ile vedalaşacak olan Bochum teknik direktörlük görevine Stefan Kuntz’u getirmeyi planlıyor. Bundesliga’da çıktığı son 7 maçta altı yenilgi, bir beraberlik alan Bochum düşme hattının dört puan üstünde 15. sırada. Stefan Kuntz 2006-08 yılları arasında Bochum’da sportif müdürlük görevini üstlenmişti. 2021-23 yılları arasında A Milli Futbol Takımı’nı çalıştıran Stefan Kuntz ile 20 Eylül 2023’te yollar ayrılmıştı.

Eskişehirspor’da Önder Karaveli dönemi sona erdi

Eskişehirspor’da Karaveli dönemi uzun sürmedi.

Bundan 27 gün önce Eskişehirspor’la anlaşan Önder Karaveli, buradaki görevinde bir ayı tamamlayamadı. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra Adanaspor ve 68 Aksaray Bld’de çalışan Karaveli daha sonra Eskişehirspor’la anlaşmıştı. Deneyimli çalıştırıcı buradaki görevinden de ayrıldı. Eskişehirspor Kulübü’nden yapılan açıklamada “Teknik direktörümüz Önder Karaveli ile yapılan görüşme sonucunda karşılıklı anlaşarak yollarımız ayrılmıştır. Önder Karaveli ve ekibine vermiş oldukları emekler için teşekkür ederiz.” dendi.

Anfield Road’da ezan sesi duyuldu

Liverpool’un stadyumu Anfield Road’da Ramazan etkinliği düzenlendi. Organizasyonda akşam ezanı okundu ve stadyumdaki taraftarlar iftar yaptı. Görüntülerde Liverpool’un stadyumu Anfield Road’da bir müezzin’in akşam ezanını okuduğu görüldü. Stadyumda bulunan yüzlerce insan ise yemek yedi. İftarını Anfield Road’da açan müslüman taraftarlar, koridorlarda namaz kıldı. Organizasyonu kulübün resmi yardım kuruluşu LFC Vakfı düzenledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.