Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Fernando Santos’a veda etti

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat önceki günlerde yolunu ayırdığı teknik direktör Fernando Santos'a veda etti. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı buluşmada Santos'un yardımcıları da hazır bulundu.

Spor 15 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beşiktaş yönetimi Fernando Santos'a veda etti.

Beşiktaş Stadı’ndaki başkanlık makamındaki buluşmada Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Kaan Şakul ile Kadir Kılıç da yer aldı. Fernando Santos’a ve Portekizlinin teknik ekibinde bulunan yardımcı antrenörlere teşekkür edip hediyeler verildi.

İki tarafın iyi bir şekilde ayrıldığı süreçle ilgili olarak Fernando Santos şöyle dedi:

“Beşiktaş’ı çok sevdik. Beşiktaş’ı izlemeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Kulüpteki ve tesisteki tüm personel güler yüzlü ve cana yakındı. Bunu hiç unutmayacağız. Burada olmak hepimiz için çok güzeldi. Herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tazminatlar açıklandı

Beşiktaş, Hasan Arat ve yönetim kurulu döneminde sözleşmesi feshedilen teknik direktörler Fernando Santos ile Rıza Çalımbay’a ödenen maaş ve tazminatları açıkladı. Açıklamaya göre, Portekizli teknik direktör Fernando Santos ve ekibine, görev aldıkları 9 Ocak-14 Nisan dönemi için 865 bin 487 euro ödeme yapıldı. Santos ile yapılan sözleşme gereği kendisine verilmesi gereken 500 bin avro fesih tazminatı, isteği doğrultusunda 150 bin avrosu kendisine, 350 bin avrosu da teknik ekibine ödenecek. Ödemeler, Mayıs 2024 sonundan itibaren 5 eşit taksit halinde yapılacak.
Siyah-beyazlı futbol takımını 10 Kasım-18 Aralık 2023 döneminde çalıştıran Rıza Çalımbay ve ekibine ise 7 milyon 220 bin lira ödendi.

Beşiktaş’tan suç duyurusu haberi

Tazminatların duyurulduğu açıklamada bir de suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı. Yazılı metinde şu ifadelere yer verildi:

“Bu yükümlülükler dışında başka herhangi bir yükümlülüğümüzün bulunmadığını, sözleşme fesihlerinde kulübümüzün menfaatlerinin korunması adına örnek bir sözleşme imzalandığını ve söz konusu sözleşmelerin denetim kurulumuza teslim edildiğini camiamızın bilgisine sunarız. Konuyla ilgili uyarılarımıza rağmen maksatlı ve yalan haberleri yapanlar ve yayanlarla ilgili ‘Sermaye Piyasası Kanunu Madde 107’ kapsamında suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Arda Turan İspanya'da yine davalık olduArda Turan İspanya’da yine davalık oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.