Dries Mertens: Futbola bir sene daha devam edeceğim gibi duruyor

Geçtiğimiz aylarda Belçika basınına verdiği demeçte sezon sonu futbolu bırakmayı düşündüğünü belirten Dries Mertens, Galatasaray'ın Antalya kampında verdiği demeçte bir sene daha devam etmeyi düşündüğünü söyledi.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Galatasaraylı Mertens, takımının Antalya kampında basın mensuplarıyla buluştu.

Antalya Belek’te kampa giren Galatasaray’da yıldız 10 numara Dries Mertens basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Futbolu bırakıp bırakmayacağı merak edilen 36 yaşındaki Belçikalı, konu hakkında gelen bir soruyu, “Kesin kararı veremedim. Sanırım 1 sene daha devam edeceğim.” diyerek yanıtladı.

Bu sezon gösterdiği performansla taraftarından takdir toplayan Mertens sözlerine şöyle devam etti,

Keyif aldığım bir meslek ve sürekli de oynuyorum. Bir ağrım sakatlığım da yok. Neden olmasın. Burada olabilir. Başka yerde olabilir ama 1 sene daha devam edeceğim gibi duruyor.”
Takımın sürekli birlikte oynadığı zaman daha iyi performanslar ortaya koyduklarını belirten Mertens, Şampiyonlar Ligi’nde de iyi sonuçlar elde ettiklerini düşündüğünü söyledi ve ekledi, “Oturmuş, birbiriyle oynayan bir takım vardı. Kendi açımdan baktığım zaman da devam edebileceğimi, iyi performans gösterdiğimi düşünüyorum.”

Fenerbahçe de bizim gibi

Fenerbahçe ile girdikleri şampiyonluk yarışına da değinen Mertens, “Onların da iyi durumda olmasından çok mutluyum. Onlar da sezon başında çok fazla ve iyi transfer yaptı. İyi maçlar çıkarttılar. Bizim gibi rakiplere korku veriyorlar. Bizim gibi çok fazla gol atıyorlar. İyi bir savunma yapıyorlar. Biz de aynı şekilde iyi savunma yapıyor ve maçları bırakmıyoruz. Sonuna kadar devam ediyoruz.” dedi.

Tecrübeli futbolcu bu sezon parçalı formayla çıktığı 28 Süper Lig maçında beş kez fileleri havalandırdı, 11 de asist yaptı.

Zaha: Şampiyon olacağımızı düşünüyorum

Wilfried Zaha da Mertens’in ardından basın mensuplarına konuştu.

Galatasaray’a sezon başında katılan Fildişili hücum oyuncusu Wilfried Zaha, takımının kamp yaptığı Antalya’da basından gelen soruları yanıtladı. Takıma güvendiğini belirten Zaha, “Takımımızın Türkiye’nin en iyi takımı olduğunu düşünüyorum. Sezon sonuna kadar oyunumuzu devam ettirirsek şampiyon olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Kendi performansı üzerine de konuşan Fildişili, sezon başından bu yana 47 maç oynadıklarını, bu maçların 14-15’inde ilk 11’de forma giyme şansı bulduğunu söyledi. Sezon başında hazırlık kampı geçirmediğini ve sakat olduğunu da hatırlatan Zaha, “Uzunca bir süre oynayamadım. Buna rağmen 15 maça baktığımızda 9 gol attım. Sakatlıktan iyi bir geriş dönüş olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Galatasaray'ın kalesi yedeksiz kaldı: Günay Güvenç PFDK'ya sevk edildiGalatasaray’ın kalesi yedeksiz kaldı: Günay Güvenç PFDK’ya sevk edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.