Galatasaray’ın kalesi yedeksiz kaldı: Günay Güvenç PFDK’ya sevk edildi

TFF, PDFK disiplin sevklerini açıkladı. Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylara yer verilmeyen sevklerde Ayhan Akman ve Günay Güvenç hakaretten, Ali Koç, Dursun Özbek ve Ertuğrul Doğan ise sportmenliğe aykırı hareketten kurula sevk edildi.

Spor 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
PFDK sevkleri açıklandı. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı yine dışarda kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinden Hukuk Müşavirliği’nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevklerin raporu açıklandı. Raporda Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanıp saha sonu olaylarıyla gündeme oturan maç hakkında herhangi bir bilgiye yer verilmezken yöneticiler ve Galatasaraylı futbolcular hakkında disiplin kurulu yönlendirmeleri yapıldı.

Günay’a en az iki maç

Galatasaray’ın Kasımpaşa’yı deplasmanda mağlup ettiği karşılaşmaya dair iki taraftan da disipline aykırı hareketler PDFK’ya yönlendirildi. Sarı-kırmızılılarda yedek kaleci Günay Güvenç ve Futbol Direktörü Yardımcısı Ayhan Akman, Kasımpaşalı idareci Serkan Rençber ile birlikte ‘hakaret’ gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41’inci maddesi gereğince disipline sevk edildi. 41’inci maddeye göre bu suça karışan futbolculara 2 ila 5 maçtan men, yöneticilere ise 30 ila 60 gün arası hak mahrumiyeti ile 140 bin TL’den 600 bin TL’ye kadar ceza ön görülüyor.

Başkanlar da PFDK’ya

Aynı raporda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da PDFK’ya sevk edildi. Üç başkanın da sevk gerekçesi “sportmenliğe aykırı hareket” olarak gösterildi. Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca yapılan sevklerle üç başkanın 21 ila 60 gün arasında hak mahrumiyeti cezasının yanı sıra 100 bin TL’den 520 bin TL’ye kadar para cezası alması gündemde.

Bumble skandalı Beşiktaş'a ders oldu: Genç oyunculara seminerBumble skandalı Beşiktaş’a ders oldu: Genç oyunculara seminerBeşiktaş’tan TFF’ye tepki

PFDK sevklerinden Beşiktaş da nasibini aldı. Beşiktaş ikinci başkanı Hasan Yücel kulübün sosyal medya hesabı üzerinden Semih Kılıçsoy’un A Milli Takım kampından gönderilmesi üzerine yaptığı açıklama sebebiyle “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edildi. TFF’den yayınlanan bildiri sonrası Beşiktaş’tan açıklama geldi. Federasyonu eleştiriye tahammülsüzlükle suçlayan Beşiktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada,

“Ülke futbolunu en ufak bir eleştirel açıklamaya tahammül göstermeden sürekli para cezaları vererek, oyuna katkı sağlayan gönüllülerin tüm eleştiri haklarını bu vesileyle kısıtlayarak yönetmeye çalışan TFF yeni sevkleri açıkladı! Buna göre TFF, İkinci Başkanımız Hüseyin Yücel’i X hesabından, Profesyonel futbolcumuz Semih Kılıçsoy’un A Milli takımdan Ümit Milli takıma gönderilmesiyle ilgili yaptığı açıklama nedeniyle PFDK’ya sevk etti” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.