Galatasaray, üçüncü provadan beraberlikle ayrıldı

2023-24 sezonu hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, 3. hazırlık maçında Austria Wien’le karşılaştı. Maç, James Holland ve Barış Alper Yılmaz'ın karşılıklı golleriyle 1-1 bitti.

Spor 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Avusturya'da berabere.

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’daki kampta devam ediyor. Sarı-kırmızılılar kamptaki 2. ve toplamda 3. hazırlık maçında dün akşam saatlerinde ülke takımlarından Austria Wien’le karşılaştı.

Maça daha etkili başlayan Galatasaray ilk çeyrek saatlik dilimde Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz gibi isimlerle gole yaklaşsa da skor değişmedi. Devrenin kalan kısmında tempo nispeten düşmüş olsa da Galatasaray ara ara rakip kaleyi yokladı ancak bu denemelerden sonuç çıkmadı. İkinci yarıya golle başlayan ekip Wien oldu. Viyana takımı James Holland’ın ceza alanı çaprazından attığı şutla 49. dakikada 1-0 öne geçti. 65. dakikada Galatasaray’ın Rumen oyuncusu Olimpiu Morutan’ın şutunda top direkten döndü. 75. dakikada Viyana ekibinde Meisl, ceza alanı içine girmekte olan Dries Mertens’i düşürdü ve kırmızı kart gördü. Galatasaray, 83. dakikada Barış Alper Yılmaz’la beraberliği yakaladı. Sert geçen mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve taraflar sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Futbolun renkli tarafı formalar: İşte Süper Lig'in 2023-24 sezonu formalarıFutbolun renkli tarafı formalar: İşte Süper Lig’in 2023-24 sezonu formaları

Buruk’tan Icardi sözleri

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Okan Buruk, Mauro Icardi’nin transfer süreci hakkında “Icardi ile daha imza yok. Ayın 20’sinde liste veriliyor. Daha sonra maçtan bir gün önce değişiyor. Şu anda net bir şey yok. İmza attıktan sonra net bir şekilde söyleyebiliriz” dedi.

Buruk ayrıca Dries Mertens’le alakalı ortaya atılan Suudi Arabistan iddialarıyla alakalı olarak “Bize ulaşan bir şey yok. Sosyal medyadan okuduk. Bana ulaşan bir şey yok. Çok önemli bir maçımız var. Bu kadromuzu orada göreceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Nicolo Zaniolo'dan Edin Dzeko'ya gönderme! Icardi...Nicolo Zaniolo’dan Edin Dzeko’ya gönderme! Icardi…

 

Attığı güzel golle maça dengeyi getiren Barış Alper Yılmaz’la alakalı da konuşan deneyimli teknik direktör “Barış’la ilgili korkularımız var bir şey olmasın diye. İyi oynuyor, yüzde yüzünü veriyor. Golü de attı bugün. Bütün oyuncularımız en iyisini yapmaya çalışıyor. Git gide bizim takım için daha çok önem kazanıyor. Performansını yükseltmesi bizim için çok önemli” sözlerini sarf etti.

Torreira 3-4 hafta sonra dönüyor

Galatasaray’ın kulüp doktoru Yener İnce ise Lucas Torreira’nın son durumuyla ilgili “Lucas Torreira’nın tedavisine Portekiz’de devam ediliyor. Büyük ihtimalle dönüşle birlikte İstanbul’da bizimle olacak. Testleri yapacağız. Öngördüğümüz süreyi aşacağını zannetmiyorum. 3-4 hafta demiştik. O sürenin sonunda oynayacağını tahmin ediyoruz ama yine de dönüşte test yapacağız” şeklinde yorum yaptı.

Galatasaray'ın yeni stadının ismi Rams Park olduGalatasaray’ın yeni stadının ismi Rams Park oldu

İnce ayrıca “Sergio Oliveira, Nicolo Zaniolo ve Efe Akman’ın sorunları ciddi değil. Üçünün de kaslarında sertleşme var. Her sabah ağrı tarayışımız oluyor oyuncularla ilgili. O konuşmada risk almamak adına Okan Hoca’dan rica ettik. Mertens’in bugünkü maçta ayak bileği burkuldu. Ona bakacağız. Çok kötü bir şey beklemiyorum” diyerek diğer oyuncuların da durumlarını değerlendirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.