Eczacıbaşı’ndan Fenerbahçe’ye Konferans Ligi iyiliği

Voleybol Sultanlar Ligi final serisi dördüncü maçı normalde 18 Nisan Perşembe akşamı 19.00'da oynanacaktı. Ev sahibi Eczacıbaşı Fenerbahçe'nin Konferans Ligi maçı dolayısıyla erkene alma talebini kabul etti, karşılaşma 18.00'e alındı.

Spor 16 Nisan 2024
Sultanlar Ligi'nde final serisinin dördüncü maçına saat güncellemesi.

Sultanlar Ligi’nde final serisi heyecanı yaşanıyor. Fenerbahçe pazartesi akşamı oynanan maçı 3-0 kazanarak seride 2-1 öne geçti. Üç yapanın şampiyonluğunu ilan edeceği final serisinin dördüncü maçı 18 Nisan Perşembe akşamı oynanacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu karşılaşmanın saat 19.00’da başlayacağını duyurdu. Maçın beş sete uzaması halinde bitiş saati hemen hemen 21.30-22.00 arasına denk gelecekti. Fenerbahçe’nin futbol takımı aynı gün saat 22.00’de Olympiakos ile son derece kritik Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçına çıkacak. 3-2 yenildiği maçın rövanşında rakibine üstünlük sağlamayı hedefleyen Fenerbahçe bunu başarabilirse adını yarı finale yazdıracak.

Kulübü son derece yakından ilgilendiren iki maçın saatlerinin birbirine çok yakın olması bazı taraftarlar nezdinde sorun yaratma potansiyeli taşıyordu. Hal böyle olunca iki kulüp görüştü, Eczacıbaşı ev sahipliğinde oynanacak maç için saat güncellemesine gidildi. 19.00’da başlaması planlanan maç ev sahibi ekibin de onayıyla saat 18.00’e alındı. Böylece maç beş sete uzayacak olsa dahi en geç saat 21.00 civarında sona erecek. Fenerbahçe’nin şampiyon olması halinde kupa seremonisiyle beraber etkinliğin 21.30’da bitmesi öngörülüyor. Böylece en fazla zaman harcanan senaryoda dahi salondaki sporseverlerin Üsküdar’dan çıkıp Kadıköy’deki Ülker Stadyumu’na gitmeleri için yaklaşık yarım saat vakitleri olacak. Şayet maç üç veya dört set sonunda Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle biterse bu zaman otomatik olarak artacak. Eczacıbaşı’nın kazandığı senaryoda ise herhangi bir kutlama olmayacak, seri pazar günkü beşinci maça uzayacak.

Yeni saatin dezavantajı da var

Maç saatinin 18.00’e alınmasının dezavantajı da İstanbul gibi bir ilde birçok insanın işten çıkış saatine denk gelmesi oldu. İşten 18.00’de çıkıp maç için 19.00’da salonda olmayı hedefleyen voleybol severlerin karşılaşmaya yetişmesi zor görünüyor. Dolayısıyla bu durumun bilet satışındaki rakamlara yansıyıp yansımayacağı merak konusu. Fakat ne olursa olsun ilginin yüksek olması bekleniyor.

Eda Erdem böyle istedi! Fenerbahçe öne geçtiEda Erdem böyle istedi! Fenerbahçe öne geçti

Filenin Sultanları'nın 30 kişilik geniş kadrosu duyuruldu: Carutasu ayrıntısı...Filenin Sultanları’nın 30 kişilik geniş kadrosu duyuruldu: Carutasu ayrıntısı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.