Eda Erdem böyle istedi! Fenerbahçe öne geçti

Fenerbahçe Eczacıbaşı'nın 3-0 yenerek Sultanlar Ligi final serisinde 2-1 öne geçti. Sarı lacivertlilerin kaptanı Eda Erdem mükemmel oyunuyla takımını galibiyeti getiren isim oldu.

Spor 15 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Eda Erdem'li Fenerbahçe, Eczacıbaşı'nı set vermeden yenip seride 2-1 öne geçti.

Sultanlar Ligi’nde şampiyonu belirleyecek final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe ve Eczacıbaşı karşı karşıya geldi. Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan maça iki takım da 1-1’lik eşitliği bozmak için çıktı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi Fenerbahçe oldu. Ali Koç’un kadın voleybol takımından sorumlu yönetici Simla Türker Bayazıt’la birlikte tribünden takip ettiği mücadelede ilk molayı Ferhat Akbaş aldı. Eczacıbaşı molası sonrası üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe skoru 18-12’ye getirip rakibini bir kez daha molaya başvurmak zorunda bıraktı. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler ilk seti 25-18’lik skorla hanesine yazdırdı.

İkinci sete kaptanı Eda Erdem’in sayılarıyla başlayan ev sahibi skoru 7-2’ye getirip bir kez daha mola aldırdı. Dönüşte daha da etkili olan sarı-lacivertliler skoru 17-7’ye getirdi. Kalan sürede baskın oyununu sürdüren Fenerbahçe ikinci seti 25-19’la kazanarak maçta 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete Fenerbahçe’nin 5-0’lık serisiyle girildi. Devamında Boskovic’le etkili olan Eczacıbaşı skoru 9-8’e getirip farkı bir sayıya kadar indirdi. Hande Baladın’ın da etkili olduğu bölümde konuk ekip skoru 12-12’de eşitlemeyi başardı. Set sonuna kadar iki takım da birbirine yakın skorda kalmayı sürdürdü. Son bölümde Vargas’ın etkili hücum performansıyla öne çıkan Fenerbahçe seti 25-22, maçı da 3-0 kazandı.

Fenerbahçe’nin ve Filenin Sultanları’nın kaptanı Eda Erdem yıldızlaştığı maçı %72 hücum oranıyla 19 sayı alarak tamamladı.

Bu sonuçla seride durum Fenerbahçe lehine 2-1’e geldi. Üç galibiyete ulaşanın şampiyon olacağı seride sarı-lacivertliler cebine büyük bir avantaj koymuş oldu. Serinin dördüncü maçı 18 Nisan Perşembe günü Eczacıbaşı ev sahipliğinde saat 18.00’de yine aynı salonda oynanacak.

İlkin Aydın rekor kırsa da Galatasaray kaybetti

Sultanlar Ligi’nde sezonun beşincisini belirleyecek eşleşme sona erdi. Kuzeyboru ve Galatasaray’ın karşı karşıya geldiği son maç Aksaray’da oynandı. İlk seti 25-18’le kazanan ev sahibine cevap ikinci seti 26-24 üstün tamamlayan sarı-kırmızılılardan geldi. Skorun 1-1’de eşitlenmesinin ardından vites artıran Kuzeyboru, 25-16, 25-19’lük iki setle durumu 3-1’e geldi ve seriyi 2-1 kazanarak sezonu beşinci sırada tamamladı.

Maç içinde bu sezonki 451’inci sayısını kaydeden Galatasaray’ın milli smaçörü İlkin Aydın bir sezonda en çok sayı üreten yerli smaçör oldu. İlkin aynı zamanda sezonun en skorer yerli oyuncusu konumunda da bulunuyor.

Deplasman kralı Fenerbahçe!Deplasman kralı Fenerbahçe!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.