Deplasman kralı Fenerbahçe!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup eden Fenerbahçe Süper Lig'deki üst üste 10'uncu deplasman galibiyetini elde etti. Tek sezonda bunu başaran ilk takım olan sarı-lacivertliler kendi rekorunu geliştirdi.

Spor 15 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de bir rekor da Fenerbahçe'den!

Süper Lig’de Galatasaray’la kıyasıya bir şampiyonluk yarışında olan Fenerbahçe deplasmanlarda elde ettiği başarıyla dikkat çekiyor. Ligde evinde namağlup olan Galatasaray’a karşın dış sahada henüz hiç yenilmeyen sarı-lacivertliler deplasmanda çıktığı 16 maçın 15’ini kazandı, yalnızca Adana Demirspor’la berabere kaldı.

12’nci haftada Demirspor’la berabere kaldığı maçın ardından çıktığı 10 deplasman maçından 10 galibiyet alan Fenerbahçe bir sezonda üst üste en çok dış saha zaferi yaşayan takım olarak tarihe geçti. Sarı-lacivertliler şampiyon tamamladıkları 2010-2011 sezonunun son dokuz deplasman maçını kazanmayı başarmıştı. Takip eden sezonun da ilk üç maçını kazanan Fenerbahçe toplamda en fazla üst üste deplasman galibiyetine ulaşma rekorunu da 12 maçla elinde tutuyor.

Deplasman karnesi dört dörtlük

İsmail Kartal yönetiminde dış sahada oynanan maçlarda çok başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe 16 maçın 10’unda kalesini gole kapattı ve bu süreçte rakip fileleri 38 kez havalandırdı. Sarı-lacivertliler henüz ligin bitimine kadar üç deplasman maçı daha olmasına karşın kulüp rekorunu da geliştirdi. 21 takımlı olarak oynanan 2020-21 Süper Lig sezonunda sarı kanarya ligi 14 dış saha zaferiyle kapatmıştı. Fenerbahçe’de bu sayı şimdiden 15.

Şimdiye kadarki tablo ve kalan süreç…

Fenerbahçe Süper Lig’deki ilk beş deplasman maçında Samsunspor’u 2-0, Ankaragücü’nü 1-0, Alanyaspor’u 1-0, Kasımpaşa’yı 2-0 ve Pendikspor’u 5-0 yenmişti.

Altıncı deplasman olan Adana Demirspor karşısında ise 0-0’lık beraberlik gelmişti. Adana deplasmanı ardından oynanan 10 dış saha maçında sırasıyla Beşiktaş’ı 3-1, Kayserispor’u 4-3, İstanbulspor’u 5-1, Gaziantep FK’yi 1-0, Başakşehir’i 1-0, Antalyaspor’u 2-0, Rizespor’u 3-1, Hatayspor’u 2-0, Trabzonspor’u 3-2 ve Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, bu 10 maçlık süreç yaşanırken Kadıköy’de oynadığı üç ayrı maçta rakiplerine puan bıraktı.

Fenerbahçe’nin ligin bitimine kadar kalan üç deplasman maçı sırasıyla Sivasspor, Konyaspor ve Galatasaray’a karşı.

Fenerbahçe yakıyor!Fenerbahçe yakıyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.