Ankaragücü taraftarına kavuşuyor… Galatasaray ’10’ istiyor

Ankaragücü'nin eski başkanı Faruk koca'nın hakem Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından beş maç ceza alan başkent ekibi seryircisine Galatasaray maçıyla kavuşuyor. Art arda dokuz resmi maçını kazanan Cim Bom ise bunu 10'a çıkarmak istiyor.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'ı 3-2 yenen Galatasaray, son dokuz resmi maçını kazandı.

Galatasaray, Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda yapılacak maç, saat 19.00’da başlayacak. Zemin tartışmalarının yaşandığı Eryaman Stadı’na Türkiye Futbol Federasyonu onay verdi. Müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Ankaragücü’nün altı galibiyet, 11 beraberlik ve sekiz yenilgiyle 29 puanı bulunuyor. Süper Lig’de seyircisinin tribünde olduğu son iç saha maçını 11 Aralık 2023’te Rizespor’akarşı oynayan başkent ekibi, ligde iki ay sonra taraftarı önünde sahaya çıkacak. Sarı lacivertlilerin esi başkanı Faruk Koca, maç sonunda hakem Halil Umut Meler’i yumruklaşmış ve Ankaragücü beş maç seyircisi oynama cezası almıştı. Ankara ekibi, bu beş müsabakada iki galibiyet, iki beraberlik ve bir yenilgi aldı. Emre Belözoğlu yönetimindeki MKE Ankaragücü, ligdeki son 3 maçında bir puan alabildi. Haftaya 29 puanla giren sarı-lacivertliler, rakibini yenerek üç maçlık galibiyet hasretini dindirmeye çalışacak.

Ankaragücü’ne ara transfer döneminde kiralık olarak gelen Kazımcan Karataş, eski takımı Galatasaray’a karşı ilk kez mücadele edecek. Sakat futbolcuların takımla çalışmalara başlaması yeni transferlerin lisansının çıkması ve Afrika Uluslar Kupası’ndaki oyuncuların dönmesiyle sarı-lacivertliler, Galatasaray maçına tam takım halinde hazırlandı.

Arda Turan muradına erdi: Artık Galatasaray üyesiArda Turan muradına erdi: Artık Galatasaray üyesi

Galatasaray seriyi 10’a çıkarmak istiyor

Ligde geride kalan 25 haftada 21 galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi yaşayan Galatasaray, 66 puan topladı. Son olarak Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki 9 resmi maçı da kazandı. Galatasaray, altı Süper Lig, iki Türkiye Kupası ve bir UEFA Avrupa Ligi maçını kayıpsız atlattı. Cim Bom, Ankara deplasmanında seriyi 10’a çıkarmak için sahaya çıkacak. Galatasaray, ligin 12. haftasında Hatayspor’a mağlup olduktan sonra çıktığı müsabakalarda 11 galibiyet ve iki beraberlik elde etti.

Barış Alper Yılmaz formda

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz, Süper Lig’deki son üç maçta üç kez fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılı formayla bu sezon 24 Süper Lig maçına çıkan Barış Alper Yılmaz,üç kez gol sevinci yaşadı. 23 yaşındaki futbolcu, bu golleri son üç maçta attı. Almanya’nın Hannover 96 takımından alınan 25 yaşındaki sol bek Derrick Köhn, teknik direktör Okan Buruk’un görev vermesi durumunda başkentte siftah yapacak.

Türk kulüpleri Avrupa'nın en kötüsü! Gelir iyi ama öz sermaye dipte, çanlar çalıyorTürk kulüpleri Avrupa’nın en kötüsü! Gelir iyi ama öz sermaye dipte, çanlar çalıyor

Galatasaray’da beş eksik

Sarı-kırmızılı ekipte beş futbolcu sakatlıklarından dolayı Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek. Afrika Uluslar Kupası’nda sakat dönen Hakim Ziyech ve yeni transfer Serge Aurier, müsabakada görev yapamayacak Hafif ağrıları olan Tanguy Ndombele, Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakcı kadroya dahil edilmedi. Galatasaray’da Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu da müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor. Süper Lig’de çıktığı 25 maçta 52 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise sadece 14 gol gördü. Yaptığı maçların 13’ünde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. İki takım arasında Süper Lig’in ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

Galatasaray’ın üstünlüğü var

Galatasaray ile Ankaragücü, Süper Lig’de 104. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında geride kalan 103 lig maçında Galatasaray’ın galibiyet sayısında 65’e 19 gibi büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Taraflar, 19 maçta ise eşitliği bozamadı. Galatasaray’ın ligde attığı 214 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 90 golle karşılık verebildi. Galatasaray ile Ankaragücü, lig tarihinde Ankara’da 51 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, başkentteki maçlarda MKE Ankaragücü karşısında 25 galibiyet aldı. Ankaragücü ise 15 kez kazandı. 11 maç ise berabere bitti. Söz konusu 51 maçta Galatasaray’ın 83 golüne, Ankaragücü 53 golle karşılık verdi.

Şehit polis memuru Fethi Sekin'in oğlu Burak Tolunay Galatasaray'daŞehit polis memuru Fethi Sekin’in oğlu Burak Tolunay Galatasaray’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.