Murat Sancak durmuyor, bu kez de İbanoğlu’nu hedef alıyor

Adana Demirspor'un eski başkanı Murat Sancak, Türk futbolu hakkında iddialarına sosyal medya hesabından devam ediyor. Sancak bu kez MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nu hedef aldı.

Spor 17 Nisan 2024
Murat Sancak sosyal medya paylaşımlarını sürdürdü ve hedefini değiştirdi.

“Ben bu oyunu bozarım” dedi ve Türk futbolunun Tatar Ramazan’ı rolüne soyunup aldı klavyeyi eline. Murat Sancak kişisel sosyal medya hesabından Türk futboluyla alakalı iddialarını sürdürüyor. Bugüne kadar hem federasyon hem hakem camiasından birçok kişiyi hedef alan Sancak bu kez Cüneyt Çakır ve Oğuz Sarvan’la beraber Ahmet İbanoğlu’na da mesaj gönderdi.

Sancak açıklamalarına “8 Marttan Önce 8 Marttan Sonra İBANOĞLU’nun Dönüşü: Dönemin Merkez Hakem Kurulu yeni göreve başlamış hakemler ve gözlemcilerde ciddi bir disiplin sorunu olduğunu görmüştü” diyerek başladı. Ferhat Gündoğdu dönemine atıf yapan başkan, Gündoğdu’nun TFF’ye bağlılık konusunda hakemlere çağrı yaptığını, kişilere değil kurumlara bağlılık göstermek gerektiğini vurguladığını anlattı. Sancak “8 Mart öncesi bu son uyarıya kulak asmayan Cüneyt Çakır ve Oğuz Sarvan ekibi sivil itaatsizlik olarak algılanacak şekilde eğitimlerde sorunlar çıkartmaya ve çalışanlar üstünden dışarıya yalan bilgi sızdırmaya devam ettiler” dedi.

Sancak iddialarını “Özellikle OS hiçbir görevi olmamasına rağmen kişisel verileri ihlal ederek tüm hakemlere mailler atıp onları etkilemeye devam ediyordu. Hatta bu dönemde Hollandalı yabancı eğitimci Ulenberg üstünden bile MHK ya ayar vermeye calışmışlardı. Ulenberg OS ve CC zaten sezon sonunda mevcut MHK’nin değişeceğini o nedenle eski düzene devem edilmesi gerektiğini ima ederek hakemlere aba altından sopa gösteriyordu” diyerek devam etti.

Murat Sancak bayram seyran demedi, 'Cüneyt Çakır' dediMurat Sancak bayram seyran demedi, ‘Cüneyt Çakır’ dedi

‘Tüm VAR kayıtları Çakır’ın elindeydi’

Murat Sancak 8 Mart’a giden süreci “Cüneyt Çakır artık kontrolünü kaybetmiş tüm konsantresini MHK’nin zarar görmesi için harcıyordu. Özellikle VAR kayıtlarının peşine düşmüş o dönem VAR koordinatörü ve Hakem İşleri Müdürü olarak görev yapan Barış Şimşek’ten off the record olarak sürekli talepleri oluyordu. Ayrılmaz bir ikili olan Cüneyt Çakır ve Barış Şimşek’in bu dönemde yaşananlardan sonra ise arası açıldı. Barış Şimşek dost sohbetlerinde Cüneyt Çakır için ‘Ne zaman ne istediyse verdik ama artık iş farklı boyutlara ilerledi anlayacaklar tüm bilgileri benim verdiğimi zarar göreceğim ve bir kez hayır deyince daha benimle görüşmemeye başladı’ demeye başladı. Cüneyt Çakır ise tüm kariyerini bana borçlu istediğim bilgiyi vereceksin tavırlarındaydı. Barış Şimşek’in Cüneyt Çakır’ın taleplerine karşılık olarak neler verdiği ise ilerleyen dönemlerde gerçekleşen bir telefon konuşmasında ortaya çıkmak durumunda kaldı. Hızını alamayan Cüneyt Çakır bir telefon konuşmasında tüm VAR kayıtlarının elinde olduğunu bizzat MHK başkanına söyleyerek tehditler savurarak diğer hakemleri de organize şekilde MHK’ye karşı etkiliyordu” diye anlattı.

Murat Sancak'ın bu seferki hedefi Hakem Akademisi: Türk futboluna saha içinden çökme formülüMurat Sancak’ın bu seferki hedefi Hakem Akademisi: Türk futboluna saha içinden çökme formülü

‘Mağdur olduğunu söyleyen İbanoğlu…’

Son noktaya gelindiğinde 8 Mart operasyonunun yapıldığını belirten Sancak sadece performans odaklı liste dışı kalan hakem ve gözlemcilere ise daha farklı pozisyonlar teklif edildiğini yazdı. MHK tarafından liste dışı kalan tecrübesiz hakemlere tecrübe kazanmaları için bir alt ligde hakemlik, gözlemcilere ise mentörlük teklif edildiğini belirtti. Sancak daha sonra yaşananları “Sıkı durun 8 Martta liste dışı kalıp hakem mentörlüğü teklif edilenlerden ve bu teklifi kabul edip RİVA’ya gelenlerden biri de şu anki MHK Başkanı Ahmet İBANOĞLU’dur. Oysa İbanoğlu her platformda 8 Mart mağduru olduğunu belirtip puan toplamaya çalışıyordu. 8 Mart mağdurluğunun tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlanmış, önce MHK üyesi sonra ise MHK başkanı olmuştu. Ancak ne basında nede özellikle TFF’deki tüm ekibi kapı dışarı edilen hakem odası yazarı bile bu konuda tek bir kelam yazamamıştır. 8 Marttan sonra RİVA’ya gelip görev beklediğini sonra kimin telefonundan sonra oradan ayrıldığını hiçbir yerden duymadık, bir de gelen telefonun ardından Riva’dan ayrılırken babam hastalandı diye izin istiyor ama akşamına başka yerlerde görülüyorsun İbanoğlu. Acaba Ahmet İbanoğlu 8 Mart mağduru mu yoksa gerçek senaryoyu saklayan iyi bir tiyatrocu mu? Kararı kamuoyuna ve sözde 8 Mart mağduru ekip arkadaşlarına yani ilk 11’e bırakıyorum. Anladınız siz ilk 11’i)” sözleriyle açıkladı.

Sancak ayrıca o dönem görevine son verilen hakemlerle ilgili “Bunların Whatsapp gruplarının adı ilk 11 ve burada sahip oldukları basın mensuplarına içerden hangi bilgileri vereceklerini kararlaştırırlar kimlerin önünü keseceğiz kimleri bir yerlere getireceğiz bunlar kararlaştırılır” ayrıntısını paylaşıp yazılarına devam edeceğini belirtti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.