İstanbulspor kaldı, Giresunspor Süper Lig’e veda etti

Son haftada kümede kalma savaşını kazanan ligden düşen Ümraniyespor'u 4-0 yenen İstanbulspor oldu. Giresunspor'un Antalya kaşısında kazanması ise onları ligde tutmaya yetmedi.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Giresunspor'da maç sonu hüzün vardı.

Süper Lig’de kalmak için mücadele eden iki takım İstanbulspor ve Giresunspor umutlarını son haftaya taşımıştı. İstanbulspor, hem puan olarak öndeydi hem de son maçını Süper Lig’e haftalar önce veda eden Ümraniyespor’a karşı oynuyordu. Karadeniz ekibi ise kendi maçını kazanıp, Esenyurt Necmi Kadıoğlu’ndan gelen haberi beklemek zorundaydı.

İstanbulspor, rahat bir oyunla Ümraniyespor’u 4-0 yendi.

İstanbulspor, Ümraniyespor karşısında rahat bir oyun sergiledi. İlk yarının sonuna kadar bulduğu fırsatları değerlendiremeyen sarı siyahlılar 45’te dakikada İstanbulspor karşılaşmada öne Topalli’nin çaprazdan yaptığı harika vuruşla öne geçti. 1-0’lık skor her zaman tehlikeliydi.

Evleniyor muyuz gençler! Fenerbahçe iletişimi böyle yoğurt yiyorEvleniyor muyuz gençler! Fenerbahçe iletişimi böyle yoğurt yiyor

Ancak 61’de Topalli’nin asistinde Rroca, topu boş kaleye yollayarak İstanbulspor’u rahatlattı. Maçın uzatma dakikalarına kadar ev sahibi ekip skoru korudu. 90+4’te oyuna sonradan giren Eze içeriye güzel bir orta yaptı. Kerem Şen’in vuruşuu çelen kaleci Berke Muammer Sarıkaya’ya engel olmadı. 90+7’de sahheye çıkan Eze oldu. Yerden düzgün bir vuruşla maçın skorunu ilan etti: 4-0
İstanbulspor aldığı galibiyetle puanını 41’e yükselterek Süper Lig’de kaldı. Oyuncular maçtan sonra büyük sevinç yaşadı.

Giresunspor’da hüzünlü maç

Çotanak Stadı’nda Antalyaspor’u konuk eden Giresunspor karşılaşmaya hızlı girdi. 16. dakikada ceza alanı içinde Bajic yerde kaldı. Hakemin verdiği penaltıyı yine Bajic gole çevirdi ve ev sahibi öne geçti. Karadeniz ekibi 59. dakikada Borja Sainz’ın uzaktan yaptığı harika vuruşla skoru 2-0 yaptı. Golden sonra formasını çıkaran Borja Sainz ikinci sarı karttan kırmızı gördü ve takımını yalnız bıraktı. 10 kişi kalmasına karşın Giresunspor skoru korudu ancak İstanbul’dan istenen haber gelmeyince futbolcular büyük üzüntü yaşadı.

Adana Demirspor sezonu Ankara deplasmanında 3 puanla kapadı.

Adana Demirspor, sezonu 3 puanla kapadı, gözünü kupaya çevirdi

Günün diğer maçında Adana Demirspor, Ankaragücü’nü deplasmanda 2-1 yendi. Deplasman ekibi 31’de Belhanda ile öne geçti, 57’de Emre Akbaba farkı ikiye çıkardı. Ankaragücü, Milson ile 82. dakikada skoru 2-1’e getirse de kalan dakikalarda sonucu değiştiremedi. Bu sonuçla Adana Demirspor böylece Süper Ligi 4. sırada tamamladı. Fenerbahçe’nin Başakşehir’i yenerek kupayı alması halinde Adana ekibi Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazanacak. Maçtan sonra açıklama yapan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bu ay kulüple sözleşmesinin bittiğini belirterek “Hiç kimseyle görüşmedim. Umarım başkanımızla konuşuruz, devam etme fikrine sahip olduğumuzu söyleyebilirim” dedi. Montella, pazar günü Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi tuttuklarını söyledi.

Adana sıra gecesiyle stres attı, Murat Sancak oyuncuları elleriyle beslediAdana sıra gecesiyle stres attı, Murat Sancak oyuncuları elleriyle besledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.