TFF yönetiminde Galatasaray ağırlığı

TFF'nin yönetiminde yer alan 15 üyeden başkan Mehmet Büyükekşi dahil 6'sı Galatasaray taraftarı. Yönetimde 3 Beşiktaşlı ve 2 Fenerbahçeli bulunuyor.

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
TFF yönetimindeki 15 kişiden 6'sı Galatasaraylı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimi yapıldı. Mehmet Büyükekşi 4 yıllığına yeniden seçildi. TFF’nin 15 kişilik yeni yönetiminde 6 Galatasaraylı yer aldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep FK Başkanlığı yapsa da bir Galatasaray üyesi. Büyükekşi gibi Müslüm Özmen de Gaziantep’te yöneticilik yapsa da Galatasaraylı olarak da biliniyor.Yeni dönemde de devam eden Yusuf Günay, daha önce Galatasaray yönetiminde bulundu. Hamit Altıntop da Galatasaray’da forma giydi. TFF’deki bir diğer Galatasaraylı isim de Alkın Kalkavan oldu. TFF’nin tek kadın yöneticisi Şafak Müderrisgil’in de Galatasaray taraftarı olduğu öğrenildi. Böylece 15 kişilik yeni yönetimde toplam 6 sarı kırmızılı isim yer aldı.

TFF yabancı kuralını değiştirdi: Yusuf Demir ayarıTFF yabancı kuralını değiştirdi: Yusuf Demir ayarı

TFF ile gerilimli bir ilişki içinde olan Beşiktaş’ı tutan üç isim Büyükekşi yönetiminde yer aldı. Bu isimler: Ali Düşmez, Erman Kalkandelen ve Haluk Kalyoncu. Büyükekşi yönetiminde Fenerbahçeli olarak bilinen iki isim var. Bu isimler Agah Ruşen Çetin ve Volkan Can… Yeni TFF yönetiminde Yalçın Orhan Trabzonspor’a gönül vermiş durumda. Mustafa Eröğüt ise Başakşehir’i destekliyor. Üyelerden İbrahim Burkay, Şu an 2. Lig’de bulunan Bursaspor taraftarı. Yönetime giren Ramazan Üçdan da Alanyasporlu.

TFF'de 4 yıl daha Mehmet Büyükekşi! Beşiktaş çekimser kaldıTFF’de 4 yıl daha Mehmet Büyükekşi! Beşiktaş çekimser kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.