Kulüpler ‘birlik’ oldu, TFF’ye ültimatom verdi

Kulüpler Birliği'nden açıklama: TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından 18 Temmuz olarak ilan edilen seçimli genel kurulun haziran ayının ilk haftasında yapılmasının elzem olduğunu düşünmekteyiz.

Spor 20 Nisan 2024
Kulüpler Birliği, Mehmet Büyükekşi'ye güvenlerinin kalmadığını açıkladı.

Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet büyükekşi arasında süren krize bir yenisi daha eklendi. Kulüplerin istifaya davet ettiği Büyükekşi, karşı hamle olarak 18 Temmuz’da seçim kararı aldı. Ancak kulüplerden buna şiddetli itirazlar geldi.  Büyükekşi, Milli Takım’la EURO 2024’ü de görüp zaman kazanmayı isterken kulüpler ise sezonun bitimiyle birlikte hemen seçim yapılmasını talep ediyor. Kulüpler, TFF’yi haziran ayında seçime götürmek için imza toplamayı sürdürürken ortak hareket etme kararı aldı.

Kulüpler Birliği, daha sonra sosyal medya hesabından TFF’ye seçimin haziran ayında yapılması için adeta ültimatom verdi. Altı maddelik açıklamada, kulüplerin mali takvim yılının 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında olduğu hatırlatılarak yeni gelecek TFF’nin Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı’nda yapılması gereken değişiklikleri kendi anlayaşına göre gerçekleştirebilmesi için seçim tarihinin haziran ayında olması gerektiği belirtildi. TFF ve hukuk kurullarına güven kalmadığı vurgulanan açıklamada, ‘Yeni sezon için yapılacak olan hakem klasman atamalarının belirlenmesinin yeni seçilecek yönetim kuruluna bırakılması gerekir’ denildi.

TFF Ana Statüsü, talimatlar, lig ve kupa statülerinin de yeni yönetimin yapması için zamana ihtiyaç olduğu söylenirken açıkalamada şöyle denildi: “TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından 18 Temmuz olarak ilan edilen seçimli genel kurulun haziran ayının ilk haftasında yapılmasının elzem olduğunu düşünmekteyiz. Ülkemiz futbolunun içerisinde bulunduğu kaotik durum, bir gün dahi gecikmeyi kaldırabilecek noktada değildir. Bunun için hep birlikte şahsi menfaat ve beklentilerimizi bir kenara bırakarak Haziran ayı başında TFF Seçimli Genel Kurulu’nu yapmak zorundayız. Bugün bu sorumluluktan kaçanlar tarihte Türk futboluna verdikleri zararla hatırlanacaktır.” (Açıklamanın tam metni için tıklayın)

Çanlar Mehmet Büyükekşi için çalıyor! 20 kulübün 19'u 'Derhal bırak' dediÇanlar Mehmet Büyükekşi için çalıyor! 20 kulübün 19’u ‘Derhal bırak’ dedi

Kulüpler Birliği seçimin erken alınmasının dışında Mehmet Büyükekşi’nin yapılacak kongrede aday olmasını da istemiyor. Bu konularda mutabakat sağlayan kulüpler, TFF ile görüşmek için bir heyet oluşturdu. Kulüpler Birliği heyeti, görüşme için randevu talep etse de Mehmet Büyükekşi, İstanbul dışında olduğu gerekçesiyle bu hafta randevu vermedi. Kulüp temsilcilerinin pazartesi günü Büyükekşi ile görüşmesi bekleniyor.

Öte yandan erken seçim için toplanan imzalarda da kulüpler önemli aşama kaydetti. Statüye göre TFF delegelerin yüzde 40’ının noterden imzasının toplanması halinde TFF Yönetim Kurulunun bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor. Yeterli sayıya ulaşmak için 10-15 imza kaldığı öğrenildi. Ayrıca imza vermeyen sekiz kulübün de TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yapılacak olan görüşmenin ardından erken seçim için gerekli imzaları vereceği öğrenildi.

TFF başkanlığı için iki aday: Servet Yardımcı ve Erdal AlkışTFF başkanlığı için iki aday: Servet Yardımcı ve Erdal Alkış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.