Çanlar Mehmet Büyükekşi için çalıyor! 20 kulübün 19’u ‘Derhal bırak’ dedi

Süper Lig'de mücadele veren kulüplerin biri hariç tamamı Futbol Federasyonu'na ültimatom verdi. Mehmet Büyükekşi'den hemen Olağanüstü Genel Kurul kararı almasını isteyen kulüpler bu istek gerçekleşmezse seçim için imza toplayacak.

Spor 6 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi'ye kulüplerden rest geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki çatlaktan su sızmaya devam ediyor. Artık bu sızıntının yarattığı sel ise önüne geleni alıp götürecek bir hale büründü. Gazeteci Tahir Kum’un haberine göre Süper Lig’de mücadele eden kulüplerden Başakşehir hariç tamamı ortak bir noktada buluştu. Göksel Gümüşdağ dışındaki 19 kulüp başkanı, TFF’nin Olağanüstü Genel Kurul kararı almasını istedi.

EURO 2024’e A Milli Takım’ın başında gitmek istediği bilinen Mehmet Büyükekşi’nin kulüplerin bu isteğine -14 Temmuz’da sona erecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nın hemen sonrasına,- “17 Temmuz’da seçimli genel kurul yapalım” teklifi götürdüğü bildirildi. 19 kulübün başkanı ise bu teklifi reddetti ve TFF’nin hemen Olağanüstü Genel Kurul kararı almaması halinde seçim için imza toplanacağı belirtildi.

1. Lig’de de benzer istekler var

Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde değişim isteyen kulüpler yalnızca Süper Lig’le sınırlı değil. Sports Digitale’in haberine göre 1. Lig’den de 10’a yakın kulüp resmen TFF’nin Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’a gitmesini istedi. Başkan Büyükekşi’nin 1. Lig kulüplerine de Temmuz ayında yapılacak Mali Genel Kurul sonrasını tarih gösterdiği bildirildi.

Sinan Boztepe: Kulüpler Birliği’nden bir karar çıkacak

Antalyaspor Başkanı, Kulüpler Birliği’ni işaret etti.

Antalyaspor başkanı Sinan Boztepe, kulübünün tesislerinde verilen iftar yemeği sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Federasyonla ilgili gündeme ilişkin konuşan Boztepe, istifa isteği konusunda Antalyaspor’un tutumunun ne olacağı sorusuna:

“Şimdi imza verecek miyiz? Bununla alakalı Kulüpler Birliği’nden bir karar çıktı. Kulüplerimizin de hemen hemen 20 kulübün 16’sı en son benim bildiğim 16’sı federasyonun zaten görevine devam etmemesi konusunda hemfikir. Bununla alakalı da yakın bir zamanda Kulüpler Birliği’nden bir karar çıkacak. Karar çıktığı zamanda tüm camiaya, tüm kamuoyuna hep beraber paylaşmış olacağız” şeklinde yanıt verdi.

TFF, açıklama yaptıkça batıyor: 'Süper' rezaletTFF, açıklama yaptıkça batıyor: ‘Süper’ rezaletNoter huzurunda imza toplanacak

6 Nisan Cumartesi gününün akşam saatlerinde konuya dair önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sports Digitale‘in haberine göre TFF, Kulüpler Birliği’nin ‘Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a gidelim’ talebini reddetti. Bunun üzerine Kulüpler Birliği, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a gidilmesi için kulüplerin delegeleriyle birlikte Pazartesi günü noter eşliğinde imza toplama kararı aldı.
Kulüpler Birliği yeterli sayıda imza toplayabilirse; TFF seçimli genel kurula gitmek zorunda kalacak. TFF ise ’18 Temmuz’da seçime gitmeyi düşünüyoruz, imza toplamayın’ diye kulüpleri aramaya başladı ancak Kulüpler Birliği beklemek istemiyor ve hemen seçim olmasında diretiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.