VAR’ın böylesi: Hakem taraftarın telefonundan izleyip gol iptal etti

Mısır 2. Ligi'nde hakem Mohamed Farouk, VAR olayına farklı bir yorum getirdi. Tribünden bir taraftarın çektiği videoya göre kararını değiştiren Farouk, Mısır Federasyonu'nun gazabına uğradı.

Spor 25 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mısır'da VAR olmayan maçta telefon görüntüsüyle karar verildi.

Mısır 2. Ligi’nde VAR uygulaması bulunmuyor. Ancak Al-Nasr ile Süveyş maçında hakem Mohamed Farouk, VAR uygulamasına yeni bir yorum getirdi. Maç 2-1 Süveyş’in üstünlüğüyle sürerken Al-Nassr tartışmalı bir pozisyonda gol buldu. Ancak Süveyş oyuncuları golün elle atıldığını iddia ederek karara itiraz etti.

Uzun tartışmaların ardından hakem, bir taraftarın cep telefonuyla çektiği görüntüyü saha kenarında izledi. Farouk’un golü iptal etmesiyle sahada gerginlik arttı. Süveş’in 3. golü bulmasından sonraysa arbede çıkta. Oyun bir süre durakladı. Al-Nasr yöneticileri, hakemi şikayet ederken Farouk tepkiler yüzünden polis korumasıyla soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.

Mısır Federasyonu, telefon görüntüsüyle golü iptal eden hakem Farouk’a acımadı. Yapılanın ‘kabul edilemez’ olduğu açıklamasını yapan federasyon Farouk’un lisansını askıya aldı.

Şampiyonlar Ligi finalinin topunda İstanbul motifleri var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.