Talebi patlayan Togg üretimini artırıyor

Togg CEO’su Gürcan Karakaş yoğun talep üzerine 2023 teslimatını 8 binden 20 bine çıkardıklarını belirterek “Bu artışla toplam üretimimiz henüz ilk yılda 28 bini bulacak” dedi. 15 yılda cari açığı toplam 7 milyar Euro azaltacak olan Togg, GSMH'ye de toplam 50 milyar Euro katkı yapacak

Ekonomi 26 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Togg, 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek çekiliş sürecine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle teslim edilecek araç sayısında artışa gitti. Ön siparişin bir haftada 100 bini aşması üzerine harekete geçen şirket, daha önce 12 bin olarak açıkladığı çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 20 bin olarak güncelledi. Çekilişle teslim edilecek araç sayısının 8 bin adet artırılmasıyla ilgili olarak konuşan Togg CEO’su Gürcan Karakaş, şunları söyledi:

“Başından beri kullanıcılarımıza kulak verdik, isteklerini önemsedik. 2023 yılında teslim edeceğimiz akıllı cihazlarımızın da ağırlıklı olarak kullanıcılarımız tarafından satın alınmasını önemsedik. Bu amaçla 12 bin olarak belirlediğimiz 2023 teslimatını 8 bin artırarak 20 bine çıkardık. Bu artışla toplam üretimimiz henüz ilk yılında 28 bini bulacak. Gemlik Teknoloji Kampüsü’müzün insan kaynağı, teknik altyapı ve kapasitesi, mobilite sektörü tedarik zincirini olumsuz etkileyecek beklenmeyen durumlar ortaya çıkmadığı sürece, bu rakamı üretebilecek seviyededir.”

Açık ara pazar lideri olacak

Togg yıl sonunda ulaşacağı 28 binlik üretim ve satış rakamıyla hem elektrikli otomobil hem de SUV pazarının açık ara tartışmasız lideri olacak. Edinilen bilgiye göre önümüzdeki dönemde iç pazar satışlarının yüzde 15’i kadar ihracat hedeflenmişken yurtdışından özellikle kurumsal müşterilerden gelen talep bu oranın önemli ölçüde aşılacağını gösteriyor. Edinilen bilgiye göre, Togg önümüzdeki 15 yılda Türkiye’nin ithalat faturasını küçülterek cari açığı 7 milyar euro azaltırken gayri safi milli hasılaya da 50 milyar euroluk katkı yapacak.

20 bin kişi de yedek listede

Ön sipariş sürecinde ön ödeme için banka yoluyla e-Cüzdan’a yapılacak transferler, 27 Mart 2023 (pazartesi) tarihinde saat 17.00’ye kadar işleme alınacak ve aynı gün saat 22.00’de sipariş sistemi kapanacak. Togg, bu kararla birlikte noter huzurunda gerçekleşecek dijital çekiliş tarihini de bir gün ileriye alarak, 29 Mart olarak belirledi. Ayrıca şanslı 20 bin kullanıcının yanı sıra 20 bin kişi için de yedek liste oluşturacak. 2023 yılı için planlanan teslimatlarda iptallerin yaşanması halinde, yedek listedeki kullanıcılar devreye alınacak. Ancak, 2023 yılı teslimatları için yedek listeden asıl listeye geçemeyenler 2024 yılı ocak ayı itibarıyla belirlenecek yeni paket ve konfigürasyon seçenekleriyle T10X sipariş edebilecekler. Bu siparişi verenler, 2024 yılı Haziran ayına kadar herhangi bir çekilişe girmeden otomobillerini teslim alabilecekler. Asıl ve yedek listede yer alamayan kullanıcıların yaptıkları ön ödemeler ise hesaplarına iade edilecek.

Togg, 24 saatte 1 yıllık hedefini geride bıraktı

TOGG az sonra trafikte: Önce reklamlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.