Boğaz’da evlilik teklifi dolandırıcılıkla bitti

İstanbul Beşiktaş’ta evlilik teklifi yapmak için organizasyon firması ile anlaşan Uğur K. kız arkadaşıyla yatta yemek yiyip, iki saat boyunca boğaz turu yaptı. Uğur K. evlilik teklifinin ardından fotoğraf ve video da çektirdi. Fakat Uğur K., hiçbir ödeme yapmadan ortadan kayboldu.

Gündem 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Beşiktaş’ta evlilik teklifi yapmak için organizasyon firması ile anlaşan Uğur K. kız arkadaşıyla yatta yemek yiyip, iki saat boyunca boğaz turu yaptı. Lazer ışığı ile isimlerini Boğaziçi Köprüsü’ne yazdıran Uğur K. evlilik teklifinin ardından fotoğraf ve video da çektirdi. Fakat gecenin sonunda hesabı isteyen yat çalışanlarına, cüzdanını araçtan alıp geleceğini söyleyen Uğur K. ödemeyi yapmadan ortadan kayboldu.

Sosyal medya üzerinden organizasyon firmasıyla iletişime geçen Uğur K., 6 bin TL değerinde bir organizasyon paketini satın alarak, 3 bin TL kapora verdi. DHA’ya konuşan yat çalışanları, Uğur K.’nin kendilerinden saatlik bir paket aldığını söylerken “Bunun içinde akşam yemeği, romantik bir masa kurulmasını ve köprüde lazer gösterisi yapılmasını talep etti. Akşam tur başladığında her şey çok güzel gidiyordu. 2 saat boyunca çok güzel yediler içtiler. Bütün organizasyon sürecinde anı olması için fotoğraf ve video çekimlerimizi de yaptık” dedi.

Boğaz Köprüsü’ne isimleri yansıtılan çifti “Çok samimilerdi” diyerek tarif eden yat çalışanları, turun sonunda ödemeyi talep ettiklerini, Uğur K.’nin sahile yanaştıktan sonra ödemeyi yapacaklarını söylediğini aktardı.  Kıyıya yanaştıktan sonra Uğur K.’nin aracına gittikten sonra kendilerini aradığını anlatan yat çalışanları,  “Aracının camının kırıldığını, cüzdanının çalındığını telefon ile arayarak bize söyledi. Ücreti ertesi gün vereceğini belirtti. Kendisi çok samimiydi bu yüzden bu durumu anlayışla karşıladık” dedi.

Fakat aradan geçen bir haftaya rağmen Uğur K.’nin ödemeyi yapmadığını söyleyen yat çalışanları, “Arıyoruz, telefonunu açmıyor” diye konuşarak dolandırıldıklarını belirtti.

Sahte rapor alıp tatile gitti: 15 yıl hapsi isteniyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.