Dünyanın en büyük kripto para borsası ABD’de mahkemelik oldu

ABD'de yıllardır Emtia Vadeli İşlem Komisyonu'nun (CFTC) kurallarını ihlal ettiği iddia edilen Binance hakkında dava açıldı.

Ekonomi 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

ABD’de Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) dünyanın en büyük kripto varlık platformu Binance’e düzenlemeleri ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. CFTC’den yapılan açıklamaya göre, Şikago federal mahkemesinde açılan davada, Binance ve kurucusu Zhao, düzenleme ihlalleriyle suçlandı. Binance’in CTFC’ye uygun şekilde kaydolmayarak bazı yükümlülüklerden kaçtığı ve federal yasaları hiçe saydığı iddia edildi. Davada, para cezasının yanı sıra ihlallerin devamına karşı ihtiyati tedbir talebinde bulunuldu.

Kural ihlallerini yıllardır biliyordu

Açıklamada ifadelerine yer verilen CFTC Başkanı Rostin Behnam, komisyonun değişken ve riskli dijital varlık piyasasında suistimalleri bulmak ve durdurmak için tüm yetkisini kullanmaya devam edeceğini vurgulayarak, Binance’in yıllardır CFTC kurallarını ihlal ettiğini bildiğini öne sürdü.

CFTC en az 2021’den beri Binance’i ABD’de ikamet edenlerin kripto türevlerini alıp satmasını engelleyip engellemediği konusunda soruşturuyor. ABD’de birçok düzenleyici kurum Binance’in faaliyetlerini yakından takip ederek soruşturmalar açıyor. ABD Vergi Dairesi Binance’teki kara para aklama faaliyetlerini soruşturuyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise platformun kayıt dışı işlemleri destekleyip desteklemediğini inceliyor.

Binance kripto yatırımcısını korkutuyor

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.