Fenerbahçe’ye Rus gazı! Zenit ile işbirliği anlaşması yapıldı

Fenerbahçe, Rusya'nın en büyük şirketi ve devletin çoğunluk hissesine sahip olduğu Gazprom'un sahibi olduğu Zenit ile 2 yıllık iş birliği anlaşması imzaladığını açıkladı. İşte anlaşmanın perde arkası...

Spor 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, Zenit anlaşması 2 yıllık.

24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesi spor dünyasında taşları yerinden oynattı. Rus takımları uluslararası turnuvalardan men edildi, Rus şirketlerinin sponsorlukları iptal edildi. Sponsorluğu iptal edilen en önemli şirketlerden biri Gazprom’du. Rusya’nın en büyük şirketi ve çoğunluk hissesi devletin elinde olan Gazprom, Şampiyonlar Ligi ve Schalke 04’e büyük maddi destek sağlıyordu. Savaş sonrası bu sponsorluklar iptal edildi. Gazprom, aynı zamanda Rusya’da Zenit takımının sahibi.

Fenerbahçe, Dinamo Kiev maçında yapılan Putin tezahüratı yüzünden UEFA’dan ceza yedi.

Fenerbahçe Stadı’nda Putin tezahüratı

Rus takımları yasaklıyken Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev takımıyla eşleşti. Ukrayna takımı 27 Temmuz’daki maçta gol attıktan sonra Fenerbahçe tribünlerinden “Putin” sesleri yükseldi. Soruşturma açan UEFA, Fenerbahçe’ye 50 bin euro ve kısmi seyircisiz oynama cezası verdi. Kısmi oynama cezası, 2 yıl denetime tabi olma şartıyla ertelendi.

Fenerbahçe, Zenit maçının geliri depremzedelere verildi.

Milli arada Zenit geldi

Bu tezahürat ne kadar etkili oldu bilinmez ama Fenerbahçe, milli takım arasında geliri depremzedelere verilmek üzere Zenit ile özel bir hazırlık maçı yaptı. Karşılaşma 2-2 bitti.

Fenerbahçe ile maça çıkmıştı.. Kerem’i kaybettik

Fenerbahçe iş birliğini açıkladı

Fenerbahçe, bu maçta iki gün sonra internet sitesinden gelişmeyi duyurdu. Zenit ile erkek futbol, kadın futbol ve erkek basketbol takımlarını kapsayacak 2 yıllık iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma çerçevesinde iki kulüp arasında her yaşta ve branşta hazırlık maçları ile turnuvalar organize edilebilecek. Antrenör değişim ve eğitim programları ile profesyonellerin eğitimi ve değişimi yapılabilecek. Futbolda Fenerbahçe altyapısıyla Zenit altyapıları arasında oyuncu değişimi yapılabilecek.”

Fenerbahçe’den ilginç vurgu: Kısa, orta ve uzun vade…

Fenerbahçe’nin açıklamasında dikkat çekici bir detay projenin ‘kısa, orta ve uzun vadede’ gelişim göstereceğine inançtı. (tüm açıklama linkte) Anlaşmanın ne kadar gelişeceği, maddi boyutu olup olmayacağı bilinmiyor. Bunu önümüzdeki günler gösterecek.

Filede gurur gecesi! Halkbank yarı finalde, Vakıfbank kapıyı araladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.