Kızılay Başkanı Kınık: İstifa etmem kaotik duruma yol açar

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu'na sunum yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık neden istifa etmediğini de açıkladı. Kınık, "İstifa durumunda tüzük gereği iki ay içinde genel kurula gidilmesi gerekir. Yönetim kurulunu istifa ederse, idari işlemler durur, kaotik duruma yol açar" dedi.

Gündem 28 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Mecliste kurulan Deprem Araştırma Komisyonunda sunum yaptı.

Milletvekilleri Kınık’a neden istifa etmediğini sordu. Kınık, Kızılay’ın tüzüğüne dikkat çekerek, “İstifa durumunda tüzük gereği iki ay içinde genel kurula gidilmesi gerekir. Yönetim kurulunu istifa ederse, idari işlemler durur. 300 bin gönüllümüzün yönetilmesi kaotik duruma yol açar” diye yanıt verdi.

Kızılay üzerinden Ensar’a ‘şartlı bağış’

Kınık’a AHBAP Derneği’ne yapılan çadır satışı da soruldu.
Kendisinin ve genel müdürün olaydan haberi olmadığını dile getiren Kınık, “Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük” dedi.

Söz konusu 2 bin 50 çadırın Uluslararası Göç Kurumu için üretildiğini söyleyen Kınık, “Onlara gidecekti ama deprem olunca AHBAP isteyince iktisadi kuruluş satışını yapmış, bana sorsalar bunu yapmazdım” diye konuştu.

70 kişinin öldüğü sitenin müteahhiti Kızılay şube başkanı

‘Nefret objesine dönüştürüldük’

Kınık şöyle devam etti:

“Kamuoyunda oluşan haklı itiraz, Kızılay kendi deposunda olan çadırı götürüp vatandaşa sattığı şeklinde lanse edildiği için kamuoyunda itiraz oluşmuştur, çarpıtılmıştır. Vatandaşın bağışı ile yapılan çadır yoktur nefret objesine dönüştürüldük.”

Beş yerden maaş aldığı iddialarını da yalanlayan Kınık, kan satışı iddiaları için ise şunları söyledi: “Kan alınıp satılamaz. Hizmet maliyetini SGK ödemektedir. Parayla kan kesinlikle satılamaz kanuna aykırıdır.”

Metin Akpınar: Kızılay’ın çadırlarında insan yazın bile ölür

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.